Πέρα βρέχει… για την «Ομπρέλα» του ΣΥΡΙΖΑ!

Συνεχίζεται ο «εμφύλιος» στην Κουμουνδούρου, την ώρα που οι πολίτες δίνουν τη μάχη της επιβίωσης

Must Read

Τι κι αν ο κόσμος καίγεται και οι πολίτες δίνουν καιρό τώρα μια πρωτόγνωρη μάχη επιβίωσης, εγκλωβισμένοι στη μέγγενη της πανδημίας, της ανεργίας, της μισθολογικής καθήλωσης και της ακρίβειας; Στον ΣΥΡΙΖΑ, ορισμένοι θεωρούν πως είναι η κατάλληλη στιγμή για να φέρουν στην επιφάνεια τα εσωκομματικά προβλήματα που τους ταλαιπωρούν και να πουν τον πόνο τους, επειδή ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να τους κάνει πέρα και να προχωρήσει σε ένα κόμμα του οποίου τα εκλογικά ποσοστά θα έχουν ανάλογες κοινωνικές αντιστοιχίες.

Εν όψει του επικείμενου 3ου Συνεδρίου (14-17 Απριλίου), 13 στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης (Πάνος Λάμπρου, Αννέτα Καββαδία, Μιχάλης Υδραίος κ.ά.), με κείμενο που δημοσιοποίησαν, δηλώνουν την πίστη τους στην Αριστερά και ζητούν τη διεξαγωγή ενός συνεδρίου όπου δεν θα επικρατήσουν η «ανθρωποφαγία», ο «νεο-αυριανισμός» και η «σιγή νεκροταφείου».

Οι άνθρωποι αυτοί υποστηρίζουν ότι χάρη στις δικές τους «αριστερές ιδέες» ο ΣΥΡΙΖΑ εκτινάχθηκε από το 4% στο 36% στις κάλπες του 2015. Στο πλαίσιο αυτό, δηλώνουν αντίθετοι με την μετατόπιση του κόμματος στο Κέντρο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Η αναζήτηση κεντρώων ή ουδέτερων συστημικών λύσεων είναι λάθος και αδιέξοδη. Γιατί κεντρώες ή δήθεν ουδέτερες λύσεις δεν υπάρχουν. Ειδικά τώρα, που οι κοινωνικές ανισότητες διευρύνονται και ο ήχος από τα τύμπανα του πολέμου καλύπτει την ήπειρό μας».

Οπως καταγγέλλουν αόριστα, κάποιοι τους χαρακτηρίζουν ως «βαρίδια», κι αυτός ο κατάλογος των «βαριδιών», όπως σχολιάζουν, «συνεχώς μεγαλώνει, εμπλουτίζεται, αποκτά χαρακτήρα γενικής εκκαθάρισης και μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα άλλο κόμμα, άνευρο, με λιγότερη δημοκρατία, με περιορισμένα επί της ουσίας δικαιώματα των μελών, σε ένα λιγότερο κόμμα, σε ένα μη κόμμα, σε μια δήθεν παράταξη από τις παρυφές της Κεντροδεξιάς έως την Αριστερά, σε ένα πολιτικό σούπερ μάρκετ».

Ταυτόχρονα, απορρίπτουν την κατηγορία ότι επιθυμούν ένα κόμμα-στρείδι, αλλά ξεκαθαρίζουν ότι αρνούνται «προσχωρήσεις “παραγόντων” που ουδεμία σχέση είχαν με την Αριστερά» και τη μετατροπή του κόμματος σε ΠΑΣΟΚ. «Ούτε ένα βήμα πίσω από το δίκιο των συνταξιούχων, που στην κυριολεξία πεινάνε» λένε δραματικά κάπου. Γιατί δεν απευθύνονται στον Κατρούγκαλο;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This