Ο Ακης Σκέρτσος πανηγυρίζει για την… ανεργία!

Ζώντας, προφανώς, σε μια άλλη, παράλληλη πραγματικότητα, ο υπουργός Επικρατείας βλέπει «νέες, καλύτερες και αξιοπρεπείς δουλειές»

Must Read

Ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος είναι ένας άνθρωπος σε κατάσταση απελπισίας. Ίσως επειδή του χρεώνουν σειρά λαθών και αστοχιών. Το αντιλήφθηκαν εύκολα αυτό όσοι διάβασαν χθεσινή ανάρτησή του στο διαδίκτυο, στην οποία πανηγυρίζει για… τη μείωση της ανεργίας στην Ελλάδα, περιγράφοντας έναν επίγειο παράδεισο!

Σε βαθμό που εύλογα κάποιος αναρωτιέται σε ποια χώρα ζει ο άνθρωπος αυτός. Πάντως, δύσκολο να είναι κάτοικος… Ελλάδας!

Όμως ο Ακης Σκέρτσος δεν είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Και, κυρίως, δεν ζει μαζί μας. Περνάει τον χρόνο του σε καθορισμένες διαδρομές: Στα στέκια των νεόπλουτων και στο περίκλειστο Μαξίμου, εκεί όπου είναι δύσκολο να φτάσει η αγωνία του κόσμου και οι πληροφορίες πασπαλίζονται με τη χρυσόσκονη της εξουσίας για να είναι αρεστές στον πρωθυπουργό και να βοηθούν τους υπόλοιπους να συνεχίσουν να ζουν μέσα στις βολικές τους ψευδαισθήσεις. «Ο πιο ασφαλής δρόμος για μια πιο δίκαιη κοινωνία με περισσότερη ελευθερία, αξιοπρέπεια, συνοχή και ευκαιρίες για όλους, είναι η εργασία», αποφαίνεται εισαγωγικά με φιλοσοφική διάθεση ο υπουργός.

Προσθέτει, δε, αποθεώνοντας την κοινοτοπία και χωρίς ίχνος έμπνευσης, ότι «μόνο η οικονομική πολιτική που καταφέρνει να προσθέσει νέες και καλύτερες δουλειές στην οικονομία μπορεί να λογίζεται ως αποτελεσματική και δίκαιη πολιτική που χειραφετεί και ενδυναμώνει τους πολίτες» (σ.σ.: πληρώνεται γι’ αυτά;).

Μιλά για 249.000 νέες θέσεις εργασίας

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Φεβρουάριο του 2022, που επικαλείται, η ανεργία μειώθηκε από 17,2% σε 11,9%. Αυτό σημαίνει, όπως συμπεραίνει, ότι χάρη στις μεταρρυθμίσεις που υλοποιήθηκαν σε οικονομία και κράτος -και παρά τις πρωτοφανείς αντιξοότητες που προκάλεσαν οι πανδημικοί περιορισμοί, η διεθνής ενεργειακή κρίση, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η επακόλουθη αναστάτωση στις αγορές- η ελληνική οικονομία κατάφερε να δημιουργήσει μέσα σε 2,5 χρόνια 249.000 νέες θέσεις εργασίας!

Πού τις είδε; Και πού είδε ότι η αύξηση αυτή, όπως ισχυρίζεται, αφορά γυναίκες και νέους; Ολα αυτά στην Ελλάδα; Τη χώρα με τους πλέον εξευτελιστικούς μισθούς, που σπάει κάθε ρεκόρ στην ανεργία γυναικών και νέων;

Αφήσανε, φεύγοντας, πολλούς μπάφους οι Συριζαίοι στο Μαξίμου, φαίνεται, όπως θα ‘λεγε και ο κύριος Μπάμπης…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This