Πυρ ομαδόν για το φιάσκο στη Βουλή με το Τάγμα Αζόφ: «Ο απόλυτος εξευτελισμός…»

Τα κόμματα θα ζητήσουν εξηγήσεις και από τον Πρόεδρο της Βουλής για το φιάσκο

Must Read

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στηλίτευσαν και καταδίκασαν έντονα το γεγονός της διαδικτυακής παρουσίας μαχητή του ναζιστικού τάγματος Αζόφ εντός του ελληνικού Κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Προέδρου της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Εκτός από την αποχώρηση κάποιων βουλευτών ως αντίδραση, οι τηλεοπτικές κάμερες ήταν αδιάψευστος μάρτυρας του χειροκροτήματος που ακούστηκε στη Βουλή κυρίως από την κυβερνητική παράταξη…

Διαβάστε ακόμα: Ντροπή! Το ελληνικό Κοινοβούλιο νομιμοποίησε το ναζιστικό Τάγμα Αζόφ!

ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτο

Με δήλωσή της η Γραμματέας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Όλγα Γεροβασίλη αναφέρθηκε (σε ήπιους τόνους βέβαια…) στα όσα συνέβησαν εντός της αίθουσας του Κοινοβουλίου και αφού δήλωσε τη συμπαράσταση του κόμματος στον Βολοντιμίρ Ζελένσκι, χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το ότι μίλησε στη Βουλή μέλος του Τάγματος Αζόφ:

«Ακούσαμε σήμερα με σεβασμό και αλληλεγγύη το δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο της Ουκρανίας, κ. Ζελένσκι, ο οποίος αντιστέκεται στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας. Από εκεί και μετά όμως, είναι απαράδεκτο ότι σήμερα στο ελληνικό Κοινοβούλιο απευθύνθηκε μαζί με τον Πρόεδρο Ζελένσκι, μέλος του Τάγματος Αζόφ. Σε λίγη ώρα έχουμε Διάσκεψη των Προέδρων και θα ζητηθούν εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής, τον κ. Τασούλα, αν ήταν ενήμερος, αν συμφώνησε. Διότι νομίζω ότι αυτό αποτελεί μεγάλο ατόπημα».

ΚΚΕ: «Ντράπηκε και η ντροπή!»

Με ανάρτηση στο Twitter σχολίασε το ΚΚΕ την παρουσία του τάγματος Αζόφ στη Βουλή:

«Ντράπηκε και η ντροπή σήμερα στη βουλή και την ομιλία Ζελένσκι, με τα κόμματα του ΝΑΤΟϊκού τόξου να χειροκροτάνε τους ναζί του τάγματος Αζόφ, επειδή αυτό επιβάλλουν οι ΝΑΤΟϊκές οδηγίες και δεσμεύσεις. Απόλυτη δικαίωση για τη στάση του ΚΚΕ!».

Πρωτοφανής απρέπεια του Ζελένσκι με την ανοχή του προεδρείου και της κυβέρνησης

Το ΜέΡΑ25, το οποίο εκπροσωπήθηκε μόνο από έναν βουλευτή του, τον Γιώργο Λογιάδη, ο οποίος αποχώρησε μόλις εμφανίστηκαν οι Αζοφίτες, μίλησε με σκληρή γλώσσα για τα όσα συνέβησαν σήμερα:

«Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Γιώργος Λογιάδης αποχώρησε άμεσα από την αίθουσα μόλις έγινε αντιληπτό πως μέλη του Τάγματος Αζόφ πήραν τον λόγο. Το ΜέΡΑ25 είναι αλληλέγγυο στον Ουκρανικό Λαό, όχι στο ναζιστικό Τάγμα Αζόφ! Αυτό που συνέβη σήμερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι απαράδεκτο, είναι καταδικαστέο, είναι ο απόλυτος εξευτελισμός και συνέβη με την πλήρη κάλυψη και ανοχή του Προέδρου της Βουλής και της Κυβέρνησης αλλά και όλων όσοι παρέμειναν στην αίθουσα».

Ελληνική Λύση για το Διάγγελμα Ζελένσκι: Ημέρα ντροπής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο

Εξίσου σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε και η Ελληνική Λύση, η οποία απείχε σήμερα, ενώ ζήτησε και την παραίτηση του Προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα:

«Η σημερινή ημέρα θα καταγραφεί ως η ημέρα ντροπής του ελληνικού κοινοβουλίου και της Ελληνικής Δημοκρατίας! Για πρώτη φορά βέβαια είδαμε τόσους βουλευτές και υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας να παρίστανται στην αίθουσα διότι καθόλη τη διάρκεια των τριών ετών είναι στην πλειοψηφία τους, απόντες.

Φαίνεται ότι οι εκλεγμένοι της ΝΔ σέβονται περισσότερο τους Ουκρανούς, παρά τους Έλληνες πολίτες που τους έστειλαν στο κοινοβούλιο Παρακολουθήσαμε λοιπόν ένα διάγγελμα Ζελένσκι όπου δεν έγινε καμία αναφορά στην τουρκική εισβολή και κατοχή της Κύπρου. Αντίθετα, η τουρκική θηριωδία κατά του κυπριακού ελληνισμού «διεγράφη» από τον Ουκρανό πρόεδρο, εντός της Βουλής των Ελλήνων.

Το χειρότερο όλων, επιτρέψαμε στον κ. Ζελένσκι να κάνει ένα τηλεοπτικό σόου χρησιμοποιώντας ακόμη και κουκουλοφόρους οι οποίοι κατά δήλωσή τους ανήκαν στα ναζιστικά τάγματα Αζόφ. Η νομιμοποίηση ναζιστών συνιστά μία ανεξίτηλη εικόνα ντροπής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ επέτρεψαν την μετατροπή του λίκνου της Δημοκρατίας σε υπερασπιστή της ναζιστικής θηριωδίας, στην μαύρη επέτειο των 81 ετών από τη ναζιστικής επίθεσης στην Ελλάδα. Εάν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ δεν το γνώριζαν, τότε είναι ανίκανοι και εξαπατήθηκαν από τον κ. Ζελένσκι. Εάν όμως το γνώριζαν και το επέτρεψαν, τότε είναι άκρως επικίνδυνοι.

Στην συνέχεια, ο ίδιος ο κ. Ζελένσκι προσέβαλλε εκ νέου το ελληνικό κοινοβούλιο κάνοντας υποδείξεις για το πώς πρέπει να ασκηθεί η εξωτερική πολιτική της χώρας μας. Έφτασε δε στο σημείο να ζητά και περαιτέρω πολεμική εμπλοκή με αποστολή όπλων στο πεδίο των μαχών. Η εικόνα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να καταχειροκροτούν όρθιοι τα μέλη των ναζιστικών ταγμάτων Αζόφ και τον Ζελένσκι, ια τους συνοδεύει εώς το τέλος του πολιτικού τους βίου.

Στο τέλος ο Πρόεδρος της Βουλής μίλησε ατυχώς εξ ονόματος όλης της Βουλής νομιμοποιώντας και αυτός τους ναζί των ταγμάτων Αζόφ αναφωνοντας «Ζήτω η Ουκρανία, Ζήτω η ελευθερία». Ο Πρόεδρος της Βουλής ο οποίος ήταν ενήμερος για την παρέμβαση των κουκουλοφόρων ναζιστών, οφείλει να υποβάλλει την παραίτηση του. Η Ελληνική Λύση αισθάνεται δικαιωμένη για την εθνική επιλογή της, να μην παραστεί στο διάγγελμα Ζελένσκι που μετετράπη σε Διάγγελμα των ναζί της Αζόφ. Εμείς θα συνεχίσουμε να αναφωνούμε από τα βάθη της ψυχής μας: Ζητώ η Ελλάς, Ζήτω η Κύπρος. Ζήτω η ελευθέρια, Ζήτω η Δημοκρατία».

Έντονη ήταν και η αντίδραση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος ανέφερε ότι «η νομιμοποίηση ναζιστών συνιστά μία ανεξίτηλη εικόνα ντροπής για το ελληνικό Κοινοβούλιο. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ επέτρεψαν τη μετατροπή του λίκνου της Δημοκρατίας σε υπερασπιστή της ναζιστικής θηριωδίας, στη μαύρη επέτειο των 81 ετών από τη ναζιστική επίθεσης στην Ελλάδα».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This