Ψηφιακό, πλέον, (και) το βιβλιάριο υγείας των παιδιών

Δημιουργείται και Μητρώο Εμβολιασμού Παιδιών και Εφήβων

Must Read

Στην ψηφιοποίηση του βιβλιαρίου υγείας των παιδιών και του Ατομικού Δελτίου Υγείας, το οποίο απαιτείται για την εγγραφή των μαθητών στο σχολείο, καθώς και στη δημιουργία Μητρώου Εμβολιασμού Παιδιών και Εφήβων, προχωρούν από κοινού τα Υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, «οι τρεις υπηρεσίες που παρουσιάσαμε σήμερα -το Μητρώο Εμβολιασμών, το Δελτίο Υγείας Μαθητή και το Ψηφιακό Βιβλιάριο Υγείας των Παιδιών- ουσιαστικά αποδεικνύουν ότι κάνουμε πράξη τη μετάβαση από υπηρεσίες οι οποίες διευκολύνουν τον πολίτη ως προς τη σχέση του με το δημόσιο, περιορίζοντας τη γραφειοκρατία, σε σημαντικές υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που αφορούν τον κρίσιμο τομέα της Υγείας. Και νομίζω ότι για όποιο γονιό έχει πάντα το μεγάλο άγχος “τι θα γίνει αν χάσει το βιβλιάριο υγείας του παιδιού του”, η απάντηση πια είναι ότι όλη αυτή η πληροφορία θα υπάρχει ψηφιακά. Και βέβαια, νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ανταπόκριση των γιατρών, έτσι ώστε να μπορούν να περάσουν όλη την πληροφορία μέσα στο σύστημα».

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, επεσήμανε: «Με το Μητρώο Εμβολιασμού Παιδιών και Εφήβων, το ψηφιακό Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού και το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για τη βελτιστοποίηση της πρόληψης και της οργάνωσης στοχευμένων πολιτικών Υγείας. Ο σχεδιασμός αυτών των υπηρεσιών, βασίζεται στην δέσμευσή μας ότι θα αξιοποιήσουμε όσα μάθαμε από το emvolio.gov.gr, σχετικά με την οργάνωση τέτοιου είδους εφοδιαστικών αλυσίδων. Η σημερινή παρουσίαση των παραπάνω υπηρεσιών στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αποτελεί έκφανση αυτού ακριβώς του στόχου – και, μάλιστα, για μια κατεξοχήν ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, δηλαδή τα παιδιά. Η φιλοσοφία μας ήταν εξαρχής πολιτοκεντρική και επικεντρωμένη στη δημιουργία ψηφιακών υπηρεσιών και εφαρμογών που θα επιτρέπουν στους πολίτες να φροντίζουν την υγεία τους ευκολότερα και αποτελεσματικότερα».

  • Δείτε πλάνα και δηλώσεις από τη σημερινή σύσκεψη:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This