Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

Η κυρά Τασία και το μισό συγγνώμη για το ρουσφέτι

Με ένα μισό συγνώμη για το ρουσφέτι και με μια δήλωση πως δεν θα είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές… καθάρισε η Τασία Χριστοδουλοπούλου, που… αμάρτησε για το παιδί της.

Η κυνική ομολογία της , με την οποία προκάλεσε το κοινό αίσθημα, λέγοντας πως χρησιμοποιήθηκαν κάποιες διασυνδέσεις για να αποσπαστεί η κόρη της στη Βουλή, είχε αντίκτυπο στο κόμμα…

Έτσι, το  πρωί βγήκε στην τηλεόραση του ΑΝΤ 1 και προχώρησε σε μια δήλωση μετάνοιας,όχι όμως από τους Ελληνες, αλλά λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θέλω μόνο να αξιοποιήσω την ευκαιρία που μου δίνετε, να ζητήσω συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ, την κυβέρνηση, τους φίλους και τους συντρόφους μου που τους στενοχώρησα. Δυστυχώς, δεν μπορώ να επανορθώσω με διαφορετικό τρόπο, παρά μόνο με το ελάχιστο που μπορώ, να μην συμμετέχω ως υποψήφια στις εθνικές εκλογές».

Ο πρόεδρος της Βουλής πρωτίστως είχε δείξει την ενόχλησή του για τον κυνισμό της συντρόφου του περί… βύσματος, λέγοντας: «ο καθένας χρεώνεται αυτά που λέει».

Ενώ και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης φωτογράφισε την Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, όταν με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης έγραψε:  «γιατί κάποιοι/ες να γκρεμίζουν ότι με κόπο συλλογικά χτίζουμε»;

Αξίζει να σημειωθεί πως η μετάταξη της κόρης της στη Βουλή είναι μία από αυτές που «πάγωσαν».

«Δεν θα αναζητήσω άλλοθι»

Στη συνέχεια η κα Χριστοδουλοπούλου προέβη σε δήλωση:

«Κατηγορούμαι και σπεύδω να δώσω εξηγήσεις.

Η κόρη μου, μόνιμη υπάλληλος στα ΕΛΤΑ, όπου διορίστηκε εκεί από το 2004 μετά από εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ, αποσπάστηκε στη Βουλήτον Δεκέμβριο του 2018. Με την υπ’ αριθμό 2397/8-2-2019 απόφασητης Ολομέλειας της Βουλής [ΦΕΚ 18/8-2-2019], προβλέφθηκε το άρθρο 12,ότι όσοι υπηρετούν στη Βουλή με απόσπαση κατά την 20/1/2019, μπορούν να υποβάλουν αίτηση μετάταξης με βάση το νόμο 4440/2016 για την κινητικότητα στο δημόσιο.

Αυτής της πρόβλεψης έκανε χρήση η κόρη μου. Η διαδικασία έγκρισης της μετάταξης ολοκληρώθηκε μόλις προχθές.

Σε αυτή την πρόβλεψη αναφέρθηκα με ευθύτητα χθες σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων στο κανάλι Alpha, για ν’ ακολουθήσει η παρεξήγηση της απάντησής μου, την οποία πολλοί εξέλαβαν ως προκλητικά κυνική.

Όταν κλήθηκα να απαντήσω στο «εάν το νόμιμο είναι και ηθικό», παραδέχθηκα, λογοδοτώντας, χωρίς υπεκφυγές, ότι η δυνατότητα που είχα για άμεση ενημέρωση και γνώση ρυθμίσεων και διαδικασιών, των οποίων στη συνέχεια έκανε χρήση η κόρη μου, συγκροτεί όντως προνόμιο. Η ατυχής, ίσως, έκφραση για αξιοποίηση γνωριμιών και διασυνδέσεων σε αυτό αναφερόταν. Το δε προνόμιο, στο οποίο προαναφέρθηκα, αφορά κυρίως τη διαδικασία και την επιδίωξη της απόσπασης και όχι της μετάταξης.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να επεκταθώ σε εξηγήσεις προσωπικού χαρακτήρα. Δεν θα αναζητήσω άλλοθι. Η ιστορία μου και η πορεία μου είναι γνωστή σε όλους. Πίστευα ότι αυτή, μαζί με την ειλικρίνειά μου, θα συνεκτιμηθεί. Διαψεύστηκα.

Ζητώ συγγνώμη από όλες και όλους για τη στενοχώρια ή και τον κλονισμό εμπιστοσύνης που τους προκάλεσα.

Ανεξάρτητα απ’ όλα τα παραπάνω, το κακό βαραίνει αποκλειστικά και μόνο εμένα. Καμιά ευθύνη δεν έχουν η κυβέρνηση, η Βουλή και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφασή μου να μην θέσω υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές, είναι ειλημμένη ήδη από χθες, ως οφειλόμενη ελάχιστη κίνηση. Ενημέρωσα σχετικά τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ