Σάββατο 19/6/2021

Νέες αιχμές Τσακαλώτου εναντίον Τσίπρα

Νέες αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα και ειδικότερα κατά της προοπτικής να μετατραπεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε καθαρά αρχηγοκεντρικό κόμμα άφησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος τις τελευταίες μέρες επιλέγει να «πυροβολεί» σε τακτά διαστήματα, εν όψει βέβαια της προσεχούς συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής.

Aλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο άλλοτε υπουργός οικονομικών ήταν εκ των άτυπων επικεφαλής της κίνησης των «53», που κατέκριναν τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε άρθρο του στην «Αυγή», αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και στο μοντέλο «προγραμματική ανανέωση, αντιπολιτευτική στάση, κινηματική δράση, κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες», τόνισε την ανάγκη για «πιο δημοκρατικό και πιο συλλογικό κόμμα».

Παράλληλα, έπειτα από όσα είπε για κομματικά φερέφωνα στην ΕΡΤ επί Νίκου Παππά, διατηρεί την κριτική του για τον τρόπο που πολιτεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ την τετραετία. Έτσι, αυτή τη φορά αναφέρθηκε στο θέμα του πολιτισμού, όπου επίσης πάτωσε η Αριστερά, κάνοντας παραπομπές σε σχετικές διατυπώσεις του Αντόνιο Γκράμσι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως γνωστόν, ποτέ δεν κατάφερε να πείσει τους καλύτερους από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών, με εξαίρεση, φυσικά, κάποιους καλλιτέχνες της σειράς και διάφορους παρατρεχάμενους της συμφοράς.

«Όσοι και όσες από εμάς έχουν περάσει από τον Γκράμσι, έστω και περαστικά, καταλαβαίνουμε τη σημασία του πολιτισμού για την ηγεμονία. Όχι περιστασιακά, όχι για να «πιάσουμε» τον κόσμο της τέχνης και του πολιτισμού, αλλά ως συστατικό στοιχείο της κατανόησης της πραγματικότητας και της δημιουργίας ενός άλλου μπλοκ κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων» είπε, χωρίς να γνωρίζουμε αν είχε κατά νου τη «συντρόφισσα» Άντζυ Σαμίου.

Η γνωστή αοιδός υπήρξε και παραμένει ένθερμη υποστηρίκτρια του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά, όπως και να ‘χει, κανένα κόμμα δεν κερδίζει με τέτοια… πολιτιστικά ανοίγματα.

Από την άλλη, οι «ψίθυροι» από τους πάνω ορόφους της Κουμουνδούρου σε κωμικές δεξαμενές υποδοχής διαρροών συνεχίζονται αμείωτες.

Σύμφωνα με αυτές, επανέρχεται η σκέψη για αλλαγή της ονομασίας του κόμματος με συνθετικό που θα παραπέμπει στους Πρασίνους και στην οικολογική στροφή του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάτι τέτοιο δεν ισχύει όσο κι αν σε κύκλους της ηγετικής ομάδας κατά καιρούς περνάει ως σκέψη και η αλλαγή του ονόματος.

Παλαιότερα, μάλιστα, όταν άλλες διαρροές τότε αναφέρονταν σε αλλαγές στην ονομασία, σειρά πρωτοκλασάτων στελεχών παρενέβη άμεσα, τονίζοντας ότι το «brand name του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ ισχυρό και δεν αλλάζει».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ