Υπό την πίεση της οργής των πολιτών ο Μητσοτάκης ανακοινώνει αύριο μέτρα για το ρεύμα 

Μετά από πολλά γράψε-σβήσε τρέχουν να ανακοινώσουν πακέτο ελάφρυνσης

Must Read

Το μαχαίρι έχει φτάσει πλέον στο κόκαλο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, οποία τρέχει πανικόβλητη να ανακοινώσει μετά από πολλά πίσω-μπρος, μέτρα για την εξωφρενικές επιβαρύνσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος που έχουν τσακίσει τα ελληνικά νοικοκυριά.

Η οργή των πολιτών ξεχειλίζει την ώρα που καθημερινά σχεδόν η χώρα μας βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με το πιο ακριβό ηλεκτρικό ρεύμα στην Ευρώπη, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθεί τις αποκαλύψεις για το προκλητικό πάρτι των Golden Boys της ΔΕΗ που απολαμβάνουν υπέρογκα bonus, με την εταιρία να διαθέτει μετοχές σε διευθυντικά στελέχη της.

Σημειώνεται ότι σήμερα κατατέθηκε η πρώτη συλλογική αγωγή κατά της ληστρικής ρήτρας αναπροσαρμογής, ενώ ακολουθεί τσουνάμι προσφυγών.

Έτσι λοιπόν μετά από πολλά «γράψε-σβήσε», αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει τις τελικές προτάσεις για το φλέγον ζήτημα της τιμής του ρεύματος, σε μια προσπάθεια να «σώσει» την κατρακύλα του ιδίου αλλά και του κόμματος του στις δημοσκοπήσεις.

«Ύστερα από παρά πολλές συσκέψεις έχουν διαμορφωθεί οι τελικές προτάσεις για τις παρεμβάσεις στο ζήτημα του τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος» διαρρέουν κυβερνητικές πηγές, οι οποίες αποκαλύπτουν ότι το Μαξίμου αποφάσισε τελικά να βάλει σε εφαρμογή το «εθνικό σχέδιο» για το οποίο μιλούσε εδώ και μέρες, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει τι μέτρα περιλαμβάνει.

Οι ανακοινώσεις του Μητσοτάκη για τη μείωση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος που οδήγησαν στην εξαθλίωση νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αναμένεται να γίνουν αύριο Πέμπτη 5 Μαΐου.

Μάλιστα, ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης προανήγγειλε την ανακοίνωση των μέτρων στο instagram με τρόπο που θυμίζει διαγωνισμό give away. Ανέβασε μια φωτογραφία με ένα ψαλίδι και έγραψε στη λεζάντα «Έρχεται ψαλίδι σε λογαριασμούς ηλεκτρισμού όλων των νοικοκυριών και επιχειρήσεων».

Σημειώνεται ότι μετά την ανακοίνωση των μέτρων, την Παρασκευή θα ακολουθήσει η εξειδίκευσή τους από τους αρμόδιους υπουργούς.

Χαμηλές προσδοκίες για το πακέτο ελάφρυνσης

Τι μπορεί ωστόσο να περιλαμβάνει αυτό το περιβόητο πακέτο μέτρων ελάφρυνσης; Το μόνο σίγουρο είναι ότι σύμφωνα με όσα μέτρα έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, δεν θα είναι αρκετό για να ανακουφίσει πραγματικά τους πολίτες. Αν υπολογίσει κανείς την επιδότηση 13 ευρώ το μήνα στα καύσιμα και την αύξηση του κατώτατου μισθού με 1,60 ευρώ τη μέρα, μπορεί κανείς να υποθέσει ότι το ύψος της επιδότησης και το χρονικό διάστημα για το οποίο θα ισχύσουν τα μέτρα, πιθανότατα να φέρει απογοήτευση. Άλλωστε, πριν από μερικές ημέρες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι οι πολίτες δεν πρέπει να έχουν μεγάλες προσδοκίες και πρέπει να είναι ρεαλιστές.

Έως τώρα έχουν διαρρεύσει πληροφορίες που κάνουν λόγο για επιδότηση ύψους 55-60 ευρώ τον Μάιο, ωστόσο έχουν διαψευστεί, με την κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι στόχος της είναι να ρίξει τους λογαριασμούς σε επίπεδα προ κρίσης. Αυτή η κίνηση ωστόσο προϋποθέτει ότι θα «πέσει» περισσότερο χρήματα, με την κυβέρνηση να έχει αποδείξει ότι δεν βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This