Νέο σκανδαλώδες κατόρθωμα του Γεωργιάδη

Με (ν)τροπολογία διατηρεί στη θέση του υπόδικο

Must Read

Ο νόμος ήταν σαφής. Σαφέστερος δεν γίνεται! «Πρόεδροι επιμελητηρίων, οι οποίοι παραπέμπονται για κακούργημα με αμετάκλητο βούλευμα, εκπίπτουν του αξιώματός τους»!

Τι γίνεται, όμως, όταν ο πρόεδρος Εμπορικού – Βιομηχανικού Επιμελητηρίου παραπέμπεται με αμετάκλητο βούλευμα για κακούργημα σε υπόθεση που έχει να κάνει με περιφερειακή τράπεζα, η οποία ουδέποτε λειτούργησε και χάθηκαν περίπου 200.000.000 ευρώ;

Διαβάστε ακόμα: Κανείς καλός δεν χάνεται…

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης έφερε στις 21 Μαρτίου στη Βουλή τροπολογία του Ν. 4497 του 2017, αλλάζοντας όσα ίσχυαν και ανοίγοντας παράθυρο ώστε να παραμείνουν στις θέσεις τους πρόσωπα που παραπέμπονται σε δίκη από τη Δικαιοσύνη! Εξωφρενικό! Ναι, κι όμως έγινε…

Ποιες είναι άραγε οι σκοπιμότητες αλλαγής του νόμου; Το νεότερο κείμενο έχει ως ακολούθως: «Προϋποθέσεις θέσης σε αργία των προέδρων και των μελών των διοικητικών επιτροπών και των διοικητικών συμβουλίων των επιμελητηρίων και του προέδρου και των μελών της γενικής συνέλευσης και της διοικητικής επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων: Οταν γίνεται παραπομπή για κακούργημα με αμετάκλητο βούλευμα ή με απευθείας κλήση κατά της οποίας έχει εξαντληθεί το δικαίωμα προσφυγής και εφόσον έχει επιβληθεί προσωρινή κράτηση, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων θέτει τον κατηγορούμενο σε κατάσταση αργίας, μέχρι να εκδοθεί αμετάκλητη απόφαση του δικαστηρίου. Εάν εκδοθεί αμετάκλητη αθωωτική απόφαση, η αργία αίρεται αυτοδικαίως».

«Καθαίρεση» μόνο για όσους προφυλακίζονται

Επομένως ο κ. Γεωργιάδης, τροποποιώντας τον νόμο, κρίνει ότι θα παύονται από τις θέσεις τους μόνο όσοι προφυλακίζονται! Όλοι οι άλλοι μια χαρά μπορούν να κάνουν τις δουλειές τους, ακόμα κι αν είναι υπόδικοι! Γι’ αυτόν τον λόγο, αφού δεν έχει προφυλακιστεί ο εν λόγω πρόεδρος του Επιμελητηρίου που προαναφέραμε, παραμένει στη θέση του, αν και με τον νόμο που ίσχυε προ της (ν)τροπολογίας, θα είχε πάει ήδη σπίτι του και θα έπινε… αναψυκτικά!

Δεν έχουν σημασία οι λεπτομέρειες. Η «δημοκρατία» έχει στα χέρια της και τα ονόματα και το συγκεκριμένο βούλευμα. Το πρόβλημα είναι τα κίνητρα μιας τέτοιας σκανδαλώδους νομοθετικής τροποποίησης από τον υπουργό προς όφελος (ακόμα μία φορά) συγκεκριμένων προσώπων που ελέγχει η Δικαιοσύνη!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This