Ήξεις αφήξεις Χαρδαλιά για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία!

Επιβεβαιώθηκε η «δημοκρατία» για την τηλεφωνική επικοινωνία των υπουργών Άμυνας Ελλάδας - ΗΠΑ

Must Read

Άλλη μία δικαίωση της «δημοκρατίας», η οποία, σε χθεσινό δημοσίευμα, προανήγγειλε την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των υπουργών Άμυνας Ελλάδας και ΗΠΑ!

Προτού περάσουν 24 ώρες, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον ομόλογό του κ. Όστιν για τη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA), τον ρόλο της Ελλάδας ως συμμάχου στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Στην ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν αναφέρεται αν ζητήθηκε από την Ελλάδα να στείλει επιπλέον οπλισμό στους Ουκρανούς, αλλά φαίνεται ότι κάτι κρύβεται πίσω από την επικοινωνία, αν ληφθεί υπ’ όψιν η ασαφής απάντηση του Νίκου Χαρδαλιά στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αποστολή δυνάμεων στη Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Γιώργου Τσίπρα (ΣΥΡΙΖΑ), που ζήτησε να πληροφορηθεί εάν ισχύει ή όχι ότι η χώρα μας απέστειλε αντιαεροπορικό ουλαμό τύπου ASRAD-HELLAS (κεντρική φωτο) σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία από το ΝΑΤΟ, ο υφυπουργός Άμυνας ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τα ρεπορτάζ, περιοριζόμενος στην αναφορά ότι η συνδρομή της Ελλάδας στην αποστολή στρατιωτικού αμυντικού υλικού στην ανατολική Ευρώπη εντάσσεται στο πλαίσιο των συμβατικών υποχρεώσεων της χώρας μας έναντι του ΝΑΤΟ, συμπληρώνοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν αποδυναμώνεται η ελληνική αμυντική θωράκιση, αντίθετα είναι παράγοντας ασφάλειας.

Επιχείρησε να καθησυχάσει τους πολίτες

Με αυτόν τον τρόπο, πάντως, μη διαψεύδοντας δηλαδή, επί της ουσίας επιβεβαίωσε τα σχετικά ρεπορτάζ, λέγοντας πως η Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ είναι σε υψηλή ετοιμότητα και μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα όταν απαιτηθεί και πως κάθε κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ αποφασίζει πώς θα συνεισφέρει και με τι δυνάμεις, με βάση και το ΚΥΣΕΑ. Ταυτοχρόνως, επιχείρησε να καθησυχάσει τους πολίτες, αναφέροντας: «Εκπέμπω καθησυχαστικό μήνυμα στον λαό ότι πρέπει να αισθάνεται ασφαλής, έχουμε ισχυρές και ετοιμοπόλεμες δυνάμεις για οπουδήποτε και οποτεδήποτε απαιτηθεί».

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας κατήγγειλε πως η απάντηση του υφυπουργού υπήρξε «θολή», σημειώνοντας πως το ΚΥΣΕΑ δεν έχει συνεδριάσει σχετικώς, «εκτός και αν συνεδρίασε εν κρυπτώ», όπως σχολίασε με νόημα. Οταν ρώτησε πάντως τον Νίκο Χαρδαλιά ποια είναι πιο σημαντική απειλή, εκείνη της Τουρκίας ή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο υφυπουργός απέφυγε να απαντήσει, μιλώντας για «ψευτοδίλημμα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This