Δένδιας: Πρόβλημα η αναβάθμιση του οπλοστασίου της Τουρκίας από τις ΗΠΑ

Must Read

Έκκληση για να ψηφιστεί από τα κόμματα η συμφωνία με τις ΗΠΑ απηύθυνε στη Βουλή ο Νίκος Δένδιας μετά την απειλή του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ότι δεν θα ψηφίσει λόγω της απόφασης Μπάιντεν να αναβαθμίσει τα τουρκικά F-16.

Απαντώντας στο αίτημα Σκανδαλίδη να δοθούν εξηγήσεις από την κυβέρνηση ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως αυτό που γνωρίζει είναι ότι από τον Λευκό Οίκο εστάλη στο Κογκρέσο ένα prenotation που αφορά ραντάρ και πυραύλους αεροσκαφών που ήδη διαθέτουν στην Τουρκία.

«Αυτό δεν συνιστά τελεσθείσα πράξη. Πρόκειται για prenotation», επεσήμανε ο Ν. Δένδιας και υπογράμμισε: «Η αναβάθμιση του τουρκικού οπλοστασίου συνιστά πρόβλημα για ένα απλό λόγο: γιατί η Τουρκία έχει εκδώσει απειλή πολέμου και αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδα. Η θέση της κυβέρνησης είναι σαφής: όχι. Όπως και για τα γερμανικά υποβρύχια: όχι. Αυτή είναι η θέση της κυβέρνησης, αυτή θα διατυπώσουμε με τη στήριξη όλων των κομμάτων».

«Ένα είναι βέβαιο: ότι δεν θα διευκολυνθεί η δουλειά μας στην Ουάσιγκτον μεθαύριο αν η Βουλή απορρίψει την συμφωνία. Πιο ανίσχυροι θα είμαστε» πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμα: Βόμβα Δένδια: Όχι σε αμερικανικά όπλα στην Τουρκία!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This