Το πόθεν έσχες της Κούνεβα, οι δωρέες και τα οικόπεδα στο εξωτερικό…

Must Read

Πως αλλάζουν οι καιροί… Η Κωνσταντίνα Κούνεβα ήταν μια φτωχή μετανάστρια που δούλευε ως καθαρίστρια. Αυτά το 2001. Το 2019 είναι μια πλούσια πρώην ευρωβουλευτής, που έχει αγοράσει από το 2015 δυο οικόπεδα αξίας 300.000 ευρώ και μάλιστα στο Βέλγιο. Τα χρήματα που έβγαλε δηλαδή στην Ελλάδα (από δωρεές) -όπως λέει η ίδια- και από την «ευρωβουλευτική» της αποζημίωση τα… έσπρωξε  στο εξωτερικό και όχι στην Ελλάδα, που την έφτιαξε αλλά και την πλήγωσε.

Συγκεκριμένα, το 2015 η 54χρονη τότε ευρωβουλευτής αγόρασε οικόπεδο επιφάνειας 260,39 τ.μ καταβάλλοντας το ποσό των 161.694,80 ευρώ, εκ των οποίων, τα 70.000 ευρώ προέρχονται από δανεισμό, ενώ τα υπόλοιπα 91.694,80 ευρώ προέρχονταν από εισοδήματα προηγούμενων ετών.

Στη συνέχεια πήρε και δεύτερο οικόπεδο στο Βέλγιο 192,50 τ.μ. ξοδεύοντας το ποσό των  135.614,98 ευρώ, από τα οποία τα 70.000 ευρώ προήλθαν από δανεισμό και τα 65.614,98 ευρώ από εισοδήματα προηγούμενων ετών.

Επιπλέον, η πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει διαμέρισμα 92,75τ.μ στην Αθήνα με πάρκινγκ και αποθήκη, ακίνητα που έχουν παραχωρηθεί το 2009 από τον ΟΕΚ, καθώς και 2 διαμερίσματα στη Βουλγαρία.

Αναλυτικότερα, τα εισοδήματά της το 2018 ήταν 107.369,30 ευρώ, ενώ το 2017  110.109,14 ευρώ και οι τραπεζικές καταθέσεις 154.988,43 ευρώ, από τα οποία, τα 89.134,5 ευρώ είναι κατατεθειμένα στην τράπεζα Πειραιώς Βουλγαρίας.

Τι έλεγε το 2016 στο πρώτο μεγάλο πόθεν έσχες

Η εφημερίδα «δημοκρατία» είχε αναφερθεί από το 2016, στην αίσθηση που προκάλεσε το πόθεν έσχες της πρώην καθαρίστριας.

Το δημοσίευμα της «δημοκρατίας»:

Αίσθηση εξακολουθούν να προκαλούν οι καταθέσεις που φτάνουν τα 340.000 ευρώ της ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνας Κούνεβα. Από αυτές, μάλιστα, μόνο 10.331,79 δηλώνονται σε ελληνικές τράπεζες.

Έχει τοποθετήσει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων της σε τράπεζες της Βουλγαρίας (διαθέτει έξι τραπεζικούς λογαριασμούς), ενώ διατηρεί λογαριασμούς σε τράπεζες του Βελγίου και της Γαλλίας. Η πρώην καθαρίστρια, με έντονη συνδικαλιστική δράση, η οποία έγινε γνωστή στο πανελλήνιο όταν υπέστη επίθεση από αγνώστους με οξύ, εξέδωσε ανακοίνωση για να διαψεύσει ότι οι καταθέσεις της συνιστούν «πλουτισμό», αλλά προέρχονται από δωρεές.

«Η δήλωση του “πόθεν έσχες” μου και όσα εμπεριέχονται σε αυτήν ως καταθέσεις από δωρεές είναι το απόσταγμα του μεγάλου κινήματος αλληλεγγύης που εκφράστηκε ηθικά αλλά και υλικά, για να μπορέσω ξαναβρώ τη φωνή μου, να ανακτήσω λίγη από την όρασή μου, να σταθώ ξανά στα πόδια μου» αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Ήρθε στην Ελλάδα σαν καθαρίστρια

Η ιστορία της είναι πραγματικά δακρύβρεχτη. Έφτασε στην Ελλάδα το 2001 όταν ο 4χρονος γιος της διαγνώστηκε με σοβαρή καρδιακή πάθηση και έπρεπε να εγχειριστεί. Αναζήτησε λοιπόν εργασία στην Ελλάδα και από το 2003 δούλευε ως καθαρίστρια στον σταθμό του ΗΣΑΠ, ενώ είχε αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική δράση, την οποία πλήρωσε ακριβά.

Ήταν ιδιαίτερα μαχητική και δήλωσε ότι ο μισθός της μειωνόταν αντί να αυξάνεται και ότι είχανε βάλει τις καθαρίστριες να υπογράψουν νέες συμβάσεις με χειρότερους όρους εργασίας και από τότε δέχονταν απειλές. Την είχαν προειδοποιήσει ότι θα της αλλοιώσουν το πρόσωπο. Φοβήθηκε… Πολλές φορές ζήτησε να αλλάξει πόστο και να σταματήσει τις βραδινές βάρδιες εξαιτίας των απειλών, αλλά το αίτημά της δεν έγινε ποτέ δεκτό.

Η επίθεση με βιτριόλι

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2008, τα μεσάνυχτα της 22ας Δεκεμβρίου του, καθώς επέστρεφε στο σπίτι της δέχτηκε επίθεση έξω από τον σταθμό Πετραλώνων. Δυο άγνωστοι την ακολούθησαν και της έριξαν βιτριόλι στο πρόσωπο και το σώμα.

Νοσηλεύτηκε  για πάνω από χρόνο στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε πάνω από 30 επεμβάσεις. Έχει χάσει την όρασή της από το ένα μάτι και το πρόσωπό της έχει υποστεί σοβαρές αλλοιώσεις.

Ξεκίνησε δικαστικό αγώνα και δικαιώθηκε 2013, καθώς επιρρίφτηκε ευθύνη στην εργοδότρια εταιρεία και της επιδικάστηκε αποζημίωση 250.000 ευρώ.

Ωστόσο, λίγους μήνες αργότερα το Εφετείο αναίρεσε τη συγκεκριμένη απόφαση, απαλλάσσοντας τους εργοδότες από την ευθύνη για το συμβάν.

Ένα χρόνο μετά ο ΣΥΡΙΖΑ την έστειλε στην Ευρωβουλή.  Όταν εξελέγη βρισκόταν στο Παρίσι για μια ακόμη επέμβαση…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This