Ο Οικονόμου παίζει με τον πόνο του κοσμάκη!

Με τον «μπαμπούλα» των αγορών προσπαθεί να δικαιολογήσει τα μέτρα-ψίχουλα για την ακρίβεια

Must Read

Με την αγωνία του κόσμου συνεχίζει να παίζει η κυβέρνηση, καθώς, την ώρα που οι πολίτες εξακολουθούν να πληρώνουν υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, το Μέγαρο Μαξίμου επιμένει να κοροϊδεύει.

Οι κυβερνητικές προσδοκίες έχουν να κάνουν με την εφαρμογή των μέτρων τα οποία έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός και με τον βαθμό στον οποίο αυτά θα φανούν στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Ανεξάρτητα απ’ αυτό, το γνωστό επικοινωνιακό αφήγημα και η… καραμέλα περί στήριξης των πολιτών συνεχίζει να εκπέμπεται από τον κ. Μητσοτάκη και τους κορυφαίους συνεργάτες του.

«Η κυβέρνηση θα βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών όσο διαρκεί η κρίση. Το αποδείξαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, με μέτρα ουσιαστικά, αποτελεσματικά», ανέφερε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Με το εθνικό σχέδιο, όπως είπε, «για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην ηλεκτρική ενέργεια κάναμε πολύ αποφασιστικές παρεμβάσεις. Τα πρώτα σημάδια αυτών των παρεμβάσεων αρχίζουν και τα βλέπουν όσοι παίρνουν τους λογαριασμούς τους. Οι επαγγελματίες βλέπουν μια αναδρομική επιστροφή στους λογαριασμούς του ρεύματος. Τον Ιούνιο θα ξεκινήσει η πλατφόρμα για να παίρνει ο κόσμος -αυτοί που έχουν μέχρι 45.000 ευρώ εισόδημα- επιστροφή χρημάτων στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς για όσες χρεώσεις πάνω από τις 300 κιλοβατώρες είχαν επιβαρυνθεί με αύξηση», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Παρ’ όλα αυτά, όπως αναγνώρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «η πίεση συνεχίζεται. Η κυβέρνηση είναι εδώ, είναι διατεθειμένη να αξιοποιεί κάθε περιθώριο που υπάρχει, κάθε καινούργια δυνατότητα, χωρίς όμως να τινάξουμε στον αέρα τη δημοσιονομική σταθερότητα και την πορεία της οικονομίας».

Το χειρότερο σενάριο

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το χειρότερο που θα μπορούσαμε να πάθουμε είναι να ξαναμπούμε στο στόχαστρο εκείνων που υποβαθμίζουν οικονομίες, των αγορών που δημιουργούν προβλήματα, σ’ ένα περιβάλλον που ο δανεισμός δυσκολεύει, γιατί τότε τις περιπέτειες θα τις περάσουν οι πιο αδύναμοι», ανέφερε, επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα «ψίχουλα», τα οποία δίνει στην κοινωνία η κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This