Δένδιας: Τα μνημόνια με τη Β. Μακεδονία θα κυρωθούν όταν το επιτρέψει το εθνικό συμφέρον

Must Read

Αναγνωρίζει ο Νίκος Δένδιας τα βήματα προόδου που έκανε η Βόρεια Μακεδονία, αλλά δεν γνωρίζει πότε θα κυρωθούν τα μνημόνια που απορρέουν από την Συμφωνία των Πρεσπών.

Υπενθυμίζεται ότι τα μνημόνια αφορούν την εναέρια επισκόπηση του FIR από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, την συγκρότηση επιτροπής για οικονομική συνεργασία και την ενταξιακή πορεία της γειτονικής χώρας στην Ε.Ε.

«Θα έρθουν όταν το εθνικό συμφέρον και το πρόγραμμα της Βουλής το επιτρέψουν», είπε στη Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών απαντώντας στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Γιώργο Καμίνη και πρόσθεσε: «Υπάρχει η ευρύτερη θεώρηση που κάθε κυβέρνηση της έννοιας του εθνικού συμφέροντος δικαιούται να κάνει».

«Ο βασικός λόγος της καθυστέρησης είναι το εσωτερικό πρόβλημα που έχει η κυβερνητική πλειοψηφία στο εσωτερικό της. Βοά ο τόπος ότι βουλευτές ιδιαίτερα στη Βόρειο Ελλάδα δεν θέλουν να ψηφίσουν», σχολίασε ο Γ. Καμίνης δηλώνοντας την προσωπική του θέση ότι το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ θα ψηφίσει τα μνημόνια: «Δεν θέλω να προκαταλάβω τη θέση του κόμματός μου αλλά ελπίζω ότι θα μπορείτε να στηριχτείτε στις δικές μας ψήφους», είπε.

Ο Ν. Δένδιας αναγνώρισε ότι η Β. Μακεδονία «έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα» και ότι «υιοθέτησε το σύνολο των θέσεων της ΕΕ ως προς την Τουρκία, όπως το ίδιο έκανε και η Αλβανία».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «καταβάλλεται μία προσπάθεια από την άλλη πλευρά με τεράστιες αντιδράσεις από την δική τους αντιπολίτευση που ακολουθεί μια στάση εντελώς αντιπαραγωγική».

Επεσήμανε ότι στην Ελλάδα η «συντριπτική πλειοψηφία» συμφωνεί πως «η ύπαρξη, η σταθερότητα της Β. Μακεδονίας είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας», ενώ αναγνώρισε πως «υπάρχουν ζητήματα για τα σχολικά βιβλία, τα εμπορικά σήματα, την άρση της προσπάθειας της Β. Μακεδονίας να εμφανιστεί ως διάδοχος της αρχαίας Μακεδονίας, τον λεγόμενο αλυτρωτισμό».

Αντίθετα για την επιτήρηση του εναέριου χώρου της Β. Μακεδονίας ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι «η Πολεμική Αεροπορία για ικανό χρόνο κάνει air polition έστω και αν δεν έχει κυρωθεί» το σχετικό μνημόνιο.

«Χρειάζεται περισσότερη γενναιότητα. Από τη στιγμή που έχουμε δεχθεί την Συμφωνία δεν περιποιεί τιμή στη χώρα. Αυτή η κουτοπονηριά δεν αυξάνει την αξιοπιστία της χώρας μας και δίνει την ευκαιρία να κάνει αυτά που λέτε και με τα εμπορικά σήματα και με τον αλυτρωτισμό», απάντησε ο Γ. Καμίνης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This