Ο Άδωνης εκθέτει όσους ξέπλυναν τους εμπλεκόμενους στη λίστα Λαγκάρντ

Απίστευτη ανάρτηση από τον άνθρωπο που έκανε τα πάντα για να καλύψει Παπασταύρου, Μιωνή κλπ

Must Read

Ένα μεγάλο και εξαιρετικά σοβαρό κεφάλαιο ανοίγει με ανάρτηση του στο Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την δήμευση της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα.

Έγραψε συγκεκριμένα:

«Την εποχή του σκληρού αντιμνημονίου πάντα έλεγα ότι το να είσαι κατά του προγράμματος και άρα υπέρ της Δρχ, ήταν προϊόν ή αγνοίας ή συμφέροντος. Όποιος είχε μεγάλη περιουσία έξω θα αγόραζε τσάμπα την Χώρα μετά…για τον Τράγκα μάθαμε για τους υπολοίπους»;

Είναι από τις λίγες φορές που ο Άδωνις Γεωργιάδης λέει την αλήθεια. Όντως είχε κατηγορήσει ευθέως τον μακαρίτη Γιώργο Τράγκα όταν ζούσε, λόγω της παρουσίας του ονόματος του στην λίστα Λαγκάρντ, ακριβώς με τα επιχειρήματα που παραθέτει σήμερα.

Μετά από αυτή την παρέμβαση μάλιστα οφείλει να διερευνηθεί μία από τις πιο μαύρες σελίδες της μεταπολίτευσης, η απόφαση του ΣτΕ επί προεδρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με την οποία ξεπλύθηκαν όλοι οι φοροφυγάδες της περιβόητης λίστας, με το Δημόσιο να χάνει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για την απόφαση-βόμβα του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία εκδόθηκε τον Οκτώβριο του 2019 και οδήγησε σε οριστική παραγραφή όλων των υποθέσεων της λίστας Λαγκάρντ που ελέγχθηκαν μετά το τέλος του 2012. Με την απόφαση αυτή απορρίφθηκε αίτηση του Δημοσίου για την ακύρωση αποφάσεως του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, με την οποία είχε γίνει δεκτό επί συγκεκριμένης υποθέσεως της λίστας Λαγκάρντ ότι το δικαίωμα του Δημοσίου για διενέργεια φορολογικού ελέγχου και για επιβολή φόρων και προστίμων παραγράφηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2012, καθώς το έτος στο οποίο αφορά η υπόθεση είναι το 2006, για το οποίο ισχύει πενταετής περίοδος παραγραφής.

Συνέπεια αυτής της ντροπιαστικής απόφασης του ΣτΕ είναι να θεωρούνται πλέον άκυροι όλοι οι φορολογικοί έλεγχοι επί των υποθέσεων της λίστας Λαγκάρντ, οι οποίοι ολοκληρώθηκαν μετά την 31η Δεκεμβρίου 2012, καθώς οι υποθέσεις αυτές θεωρείται πλέον ότι είχαν ήδη παραγραφεί όταν εκδόθηκαν οι τελικές αποφάσεις των αρμοδίων φορολογικών αρχών για την επιβολή φόρων και προστίμων στα ελεγχόμενα φυσικά πρόσωπα. Δημοσιονομικά, η οριστική ακύρωση όλων των φορολογικών ελέγχων που διενεργήθηκαν σε υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ μετά την 31η Δεκεμβρίου 2012 θα κοστίσει στο Δημόσιο τη διαγραφή βεβαιωθέντων ποσών φόρων και προστίμων συνολικού ύψους άνω των 330 εκατ. ευρώ, τα οποία βεβαιώθηκαν σε βάρος περισσοτέρων από 500 φυσικών προσώπων που περιλαμβάνονταν στη συγκεκριμένη λίστα.

Επιπλέον, το Δημόσιο θα υποχρεωθεί να επιστρέψει ποσά συνολικού ύψους άνω των 50 εκατ. ευρώ σε ελεγχθέντα φυσικά πρόσωπα της λίστας Λαγκάρντ, τα οποία πλήρωσαν ήδη εν μέρει ή εν όλω τους φόρους και τα πρόστιμα που τους είχαν καταλογίσει οι αρμόδιες φορολογικές αρχές.

Το αποτέλεσμα είναι οι φοροφυγάδες της λίστας Λαγκάρντ να ξεπλυθούν, και κάποιοι από αυτούς σήμερα να παριστάνουν και τους ήρωες, που διώχθηκαν άδικα από το ελληνικό κράτος!

Καιρός λοιπόν να διερευνηθεί αυτή η απόφαση σκάνδαλο που κόστισε στο Δημόσιο περί τα τρακόσια 50 εκατομμύρια € τα οποία κατέληξαν σε τσέπες προσώπων, τα οποία βρίσκονται εν ζωή και εν πλήρη «βασιλεία».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This