Οι Γερμανοί ξανάρχονται για μπίζνες

Την Παρασκευή, Μητσοτάκης και Σολτς θα συνεχίσουν στη Θεσσαλονίκη τη συζήτηση για τις ανταλλαγές εξοπλιστικών

Must Read

Οι Γερμανοί ξανάρχονται για… μπίζνες. Την ερχόμενη Παρασκευή ο Γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς θα επισκεφτεί τη χώρα μας, και συγκεκριμένα τη συμπρωτεύουσα, όπου θα συναντηθεί με τον Ελληνα πρωθυπουργό, προκειμένου, όπως αναμένεται, ανάμεσα στα άλλα να συνεχίσουν τη συζήτηση για τις ανταλλαγές εξοπλιστικών. Υπενθυμίζεται πως, προ ολίγων μόλις ημερών, οι δύο άνδρες έκλεισαν την επίμαχη συμφωνία για τα τεθωρακισμένα, την οποία αποκάλυψε ο κ. Σολτς, πίσω από κλειστές πόρτες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου Βόλφγκανγκ Μπούχνερ, ο Ολαφ Σολτς θα βρεθεί στο τέλος της προσεχούς εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιείται και η Σύνοδος Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, και αναμένεται να παρακαθίσει, έπειτα από πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε δείπνο στο πλαίσιο της συνόδου. Ο καγκελάριος θα διανυκτερεύσει στη Θεσσαλονίκη, από όπου την επόμενη ημέρα θα μεταβεί στα Σκόπια και ακολούθως στη Βουλγαρία.

Μάλιστα, στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί ύστερα από επισκέψεις στο Κόσοβο και στη Σερβία. Αναφερόμενος στην επικείμενη επίσημη επίσκεψη του κ. Σολτς στη Θεσσαλονίκη ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βόλφγκανγκ Μπούχνερ υποστήριξε πως η θετική ανταλλαγή απόψεων με τον Κυριακο Μητσοτάκη θα συνεχιστεί, δηλώνοντας πως υπήρξε και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «μια πολύ καλή ανταλλαγή απόψεων» και πως «θεωρούμε ότι αυτή η εταιρική ανταλλαγή απόψεων θα συνεχιστεί και σε αυτό το ταξίδι». Οσο για το… τουρ του Γερμανού καγκελάριου στα Βαλκάνια δήλωσε ότι αφορά «την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των δυτικών Βαλκανίων, στη γερμανική συνεισφορά στη βελτίωση της περιφερειακής συνεργασίας και στην υπέρβαση των διμερών εμποδίων». Σημείωσε πάντως πως αντικείμενο των συνομιλιών «θα αποτελέσει βεβαίως και ο περαιτέρω συντονισμός με τους στενούς εταίρους και συμμάχους στην Ευρωπαϊκή Ενωση ή στο ΝΑΤΟ και με υποψήφιους προς ένταξη, για τις επιπλέον κοινές αντιδράσεις στη ρωσική πολεμική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας».

wolfgang buchner
Ο Γερµανός αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βόλφγκανγκ Μπούχνερ

Στη Βουλή η εν κρυπτώ συμφωνία για αποστολή τεθωρακισμένων στο Κίεβο

Η εν κρυπτώ συμφωνία Μητσοτάκη – Σολτς για την αποστολή τεθωρακισμένων στην Ουκρανία θα βρεθεί στο επίκεντρο της κοινοβουλευτικής αντιπαράθεσης την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς την Τετάρτη το πρωί ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ενημερώνει την επιτροπή Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων όχι μόνο για τα τεθωρακισμένα αλλά συνολικά για το πολεμικό υλικό που η χώρα μας έχει αλλά και πρόκειται να αποστείλει στην Ουκρανία. Είχε προηγηθεί σχετικό επιτακτικό αίτημα της αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την έκτακτη και κατεπείγουσα σύγκληση των συναρμόδιων επιτρόπων της Βουλής με επιστολή του στον Κώστα Τασούλα. Η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε, πάντως, και την ακρόαση του Νίκου Δένδια. Αντίστοιχο αίτημα απέστειλε μάλιστα χθες στον πρόεδρο της Βουλής και το ΚΚΕ. Σημειωτέον πως κάποιες πρώτες απαντήσεις θα δοθούν το μεσημέρι της Δευτέρας, καθώς ο Νίκος Παναγιωτόπουλος θα απαντήσει σε σχετική ερώτηση του Θοδωρή Δρίτσα στην Ολομέλεια, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This