Παραδοχή Σταϊκούρα για «χρυσά» μπόνους και στους τραπεζίτες

Εμφανίστηκε άκρως ικανοποιημένος από την πορεία της ελληνικής οικονομίας, παρά την ενεργειακή κρίση που «γονατίζει» τα νοικοκυριά

Must Read

Στην παραδοχή πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανοίγει τον δρόμο για «χρυσά» μπόνους και στους τραπεζίτες, μετά τα μεγαλοστελέχη της ΔΕΗ, προχώρησε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, και απαντώντας στη σχετική καταγγελία της αρμόδιας τομεάρχου του ΣΥΡΙΖΑ Εφης Αχτσιόγλου ότι, με διάταξη του σχεδίου νόμου, «ξεκλειδώνει η κούρσα χορήγησης μπόνους από το 2023 στα τραπεζικά στελέχη», ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη «πιστεύει σε ένα υγιές, σταθερό και εύρωστο τραπεζικό σύστημα, που θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ενώ εσείς θέλετε παράλληλα τραπεζικά συστήματα υπό κρατικό έλεγχο – βλέπε βοσκοτόπια», μιλώντας ταυτοχρόνως για επιστροφή των ελληνικών τραπεζών στην «ευρωπαϊκή κανονιστική κανονικότητα». Ανέφερε δε πως τα μπόνους θα δίνονται μόνο εφόσον οι τράπεζες πετυχαίνουν τους στόχους τους, ενώ σε καμία περίπτωση δεν φάνηκε διατεθειμένος να κάνει πίσω ως προς την επίμαχη διάταξη.

Κατά τα λοιπά, ο Χρήστος Σταϊκούρας εμφανίστηκε άκρως ικανοποιημένος από την πορεία της ελληνικής οικονομίας, παρά την ενεργειακή κρίση που «γονατίζει» τα νοικοκυριά, επικαλούμενος τον ρυθμό ανάπτυξης, τον όγκο του ΑΕΠ που, όπως είπε, έχει επιστρέψει στα επίπεδα του 2011, τα ταμειακά διαθέσιμα και το ύψος των καταθέσεων, για να καταλήξει πως «τα καταφέραμε μέχρι σήμερα ικανοποιητικά».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This