Αποκάλυψη Σπίρτζη: Η κυβέρνηση γνώριζε από τον χειμώνα ότι κινδυνεύει ο Υμηττός!

Έγγραφο-προειδοποίηση του ΣΠΑΥ είχε φτάσει στα χέρια του πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών

Must Read

Η κυβέρνηση γνώριζε ότι ο πολύπαθος Υμηττός κινδυνεύει αλλά κώφευε επιδεικτικά στις εκκλήσεις να καθαριστεί ο πνεύμονας πρασίνου.

Την αποκάλυψη έκανε ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ  Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφο του ΣΠΑΥ με υπογραφή του δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου, στο οποίο αναφερόταν ότι ο «ο βεβαρυμένος Υμηττός εκπέμπει μεγάλο σήμα κινδύνου».

Το έγγραφο εστάλη στις 7 Φεβρουαρίου στον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τον αναπληρωτή του Στέλιο Πέτσα, ενώ κοινοποιήθηκε και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης έκανε έκκληση να απελευθερωθούν άμεσα τα κονδύλια προκειμένου να καθαριστεί ο Υμηττός και να θωρακιστεί επειγόντως, καθώς η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη.

Ωστόσο όπως αποδείχτηκε, η κυβέρνηση δεν έκανε απολύτως τίποτα για να προστατεύσει τον τελευταίο πνεύμονα ζωής στην Αττική. Συνολικά κάηκαν 4.322 στρέμματα από τη μεγάλη πυρκαγιά στον Υμηττό που ξεκίνησε από την ‘Ανω Γλυφάδα και κατέληξε στον δήμο Βούλας- Βάρης- Βουλιαγμένης.

Σε σχόλιό του ο κ. Σπίρτζης αναφέρει «αποκαλύπτεται ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη κώφευε στα συνεχή αιτήματα των δήμων για τη χρηματοδότηση έργων και δράσεων που θα συνέβαλαν στον καθαρισμό και την προστασία του Υμηττού ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.

Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη, όπως αποδεικνύεται και από το έγγραφο του ΣΠΑΥ το οποίο απεστάλη στις 7 Φεβρουαρίου του 2022 δεν μπορεί να ισχυριστεί ούτε ότι δεν γνώριζε ούτε ότι η αυτοδιοίκηση δεν είχε απόλυτη τεκμηρίωση και γνώση για τα έργα που έπρεπε να γίνουν και τον προϋπολογισμό τους».

Στο έγγραφο αναφέρεται -προς τιμήν του ΣΠΑΥ και της αυτοδιοίκησης- που μπορούσαν να ανταποκριθούν και που ζητούσαν την βοήθεια των Υπουργείων και της κυβέρνησης. Αλλά μάταια…», υπογραμμίζει ο βουλευτής και προσθέτει: «Περιμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις για το τι έκανε ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του, όλους αυτούς τους μήνες που μεσολάβησαν από το Φεβρουάριο ώστε να προστατεύσει τον Υμηττό, το περιβάλλον, τις περιουσίες και τη ζωή των πολιτών. Μάταια επίσης…».

Δείτε εδώ το έγγραφο του ΣΠΑΥ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This