Ρέστα αλαζονείας από τον μικρό Λουδοβίκο, αλλά ούτε κουβέντα για την ταμπακιέρα

Θράσος για τις σπατάλες σε κουτσουπιές και «Περιπάτους»

Must Read

Με αφορμή το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «δημοκρατίας» -κυριακάτικο φύλλο 11-12 Ιουνίου-, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης έστειλε την ακόλουθη επιστολή:

«Κύριε Διευθυντά, 

Για την πληρότητα του ρεπορτάζ σας, παρακαλώ λάβετε υπόψη πως αναδείξατε μόνο ένα μέρος του απολύτως αναγκαίου, μεγάλου και σημαντικού επενδυτικού προγράμματος που υλοποιείται στην Αθήνα και το οποίο επιτέλους ανταποκρίνεται στο εύρος και το μέγεθος των προβλημάτων και των προκλήσεων της πόλης.

Για να κινήσω περαιτέρω το ενδιαφέρον σας σημειώνω, καθαρά ενδεικτικά, πως δεν συμπεριλάβατε έργα που ξεπερνούν τους προϋπολογισμούς στους οποίους αναφερθήκατε στο πρωτοσέλιδο σας, όπως αυτά του ηλεκτροφωτισμού, των ασφαλτοστρώσεων, των πεζοδρομίων ή της Διπλής Ανάπλασης. 

Η Αθήνα -κατόπιν σαφούς εντολής που έλαβα πριν από τρία χρόνια από τους Αθηναίους- έχει βγει από τον λήθαργο της πολυετούς απαξίας και της απραξίας, αξιοποιώντας εθνικούς ή ευρωπαϊκούς πόρους και σχεδιάζοντας σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία. 

Είμαστε ευγνώμονες στην υπηρεσία του δήμου μας και στους ειδικούς επιστήμονες με τους οποίους συνεργαζόμαστε για την υψηλή ποιότητα τεχνογνωσίας και την αρτιότητα των μελετών τους, συμπεριλαμβανομένης της κοστολόγησης των παρεμβάσεών μας. 

Εφόσον η άντληση έγκαιρης ενημέρωσης και η διασταύρωση πληροφοριών είναι κάτι που ενδιαφέρει την εφημερίδα σας, βρίσκομαι στη διάθεσή σας, όπως βεβαίως ήμουν και πριν από τη δημοσίευση του ανακριβούς ρεπορτάζ σας. 

Με Λουδοβίκεια τιμή».

Το πρωτοσέλιδο της «κυριακάτικης δημοκρατίας»

Απάντηση «δημοκρατίας»

Με τη χρωματισμένη με αλαζονεία επιστολή που έστειλε στη «δημοκρατία» ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης επιβεβαίωσε και μάλιστα πανηγυρικά, τον τίτλο «Λουδοβίκος» που του δώσαμε σε ρεπορτάζ μας, στο οποίο καταγράψαμε τα δεκάδες και ανεξήγητα εκατομμύρια που σκορπά αλόγιστα.

Η μόνη δε ανακρίβεια που είχε το ρεπορτάζ, όπως ο ίδιος παραδέχεται, είναι πως υπάρχουν κι άλλα έργα, πολλών ακόμη εκατομμυρίων, τα οποία δεν συμπεριλάβαμε (!). Θα τα ψάξουμε, δήμαρχε!

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον, μάλιστα, είναι πως ο κ. Μπακογιάννης παραδέχεται ότι τα εκατομμύρια αυτά προέρχονται από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους κι όχι καθαρά από δημοτικούς. Δηλαδή, βγαίνουν από το πορτοφόλι κάθε Έλληνα, φορολογούμενου πολίτη ακόμη κι αν ζει στη μακρινή Φλώρινα. Επομένως, η ευθύνη να λογοδοτήσει γι’ αυτά είναι πολλαπλάσια. Και επιστολές με -δήθεν- πνευματώδη σχόλια δεν αποτελούν σοβαρή απάντηση.

Το χειρότερο είναι πως ο κ. Μπακογιάννης μοιάζει σαν να μην αισθάνεται καν υποχρεωμένος να λογοδοτήσει. Γιατί, άραγε, «βγήκε και δεν βγήκε» ο Μεγάλος Περίπατος με τις «γλάστρες» στην οδό Πανεπιστημίου και στο Σύνταγμα, τον οποίο ο ελληνικός λαός πλήρωσε και με εκατομμύρια ευρώ και με ταλαιπωρία; Γιατί ξηλώθηκαν αυτές οι «γλάστρες» λιγότερο από δύο χρόνο αργότερα.

Γιατί χάσκει μια τρύπα στην πλατεία Συντάγματος για πάνω από 10 μήνες κι ακόμα να κλείσει; Γιατί ο ελληνικός λαός θα πληρώσει 1.800.000 ευρώ για 20 κουτσουπιές, 8 γρεβιλέες, δύο πέργκολες που θα… συνοδεύονται από πλάκες μαρμάρου για αυτή την πλατεία. Γιατί παίρνει από την κυβέρνηση τόσο δημόσιο χρήμα όσο δεν έχει δει ποτέ καμιά άλλη δημοτική Αρχή; Γιατί, τελικά, μεταχειρίζεται τον δήμο σαν να είναι το σαλόνι του σπιτιού του; Σε αυτά έχει να απαντήσει ο κ. Μπακογιάννης;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This