Από τα παρατράγουδα της Αννίτας στα «Παραπολιτικά» του Κουρτάκη

Must Read

Με τις γνωστές απειλητικές έως και εκβιαστικές πρακτικές της η εφημερίδα «Παραπολιτικά» επιχειρεί τώρα να εκμεταλλευτεί την υπόθεση Novartis, προκειμένου να πλήξει τους εχθρούς του «μεγάλου αφεντικού» που πληρώνει για το εν λόγω έντυπο. Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εφημερίδα επιχειρεί κάτι τέτοιο. Ως γνωστόν, ειδικεύεται στα στοχευμένα δημοσιεύματα που επιχειρούν να εξοντώσουν τους «ενοχλητικούς» μέσω της δυσφήμησης και της λάσπης ή εκ των προτέρων να επηρεάσουν θεσμούς και πολιτικές δυνάμεις για να πάνε με τα νερά των συμφερόντων τους.

Σχεδόν πάντα όμως αυτές οι προσπάθειές τους είναι παντελώς αστοιχείωτες (σε τεκμηρίωση αλλά και… γραφή), με αποτέλεσμα κανείς (πλέον) να μην τους παίρνει στα σοβαρά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού του τρόπου σκοτεινής δήθεν δημοσιογραφίας είναι το πρωτοσέλιδο του περασμένου Σαββάτου. Εκεί παρουσιάστηκαν φωτογραφίες από δημόσιο γεύμα σε εστιατόριο ως… πολιτική συνωμοσία για τη Novartis! Σε αυτές εμφανίζονταν ο εκδότης της «δημοκρατίας» Ιωάννης Φιλιππάκης, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου μαζί με άλλους.
Ο κ. Φιλιππάκης προέβη σε σχετική ανακοίνωση για το θέμα στην οποία ανέφερε:

«Ομολογώ πως αυτή τη φορά τα “Παραπολιτικά” με την… ερευνητική τους δημοσιογραφία κατάφεραν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους! Επειδή σε τέτοιου είδους φτηνά λασπολογήματα τον πρώτο λόγο έχει η Δικαιοσύνη και αμέσως μετά η ιατρική επιστήμη, αντί απάντησης καταθέτω μόνο τα εξής σχόλια:

  1. Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία η ανακάλυψη “επ’ αυτοφώρω”… πολιτικοδικαστικής συνωμοσίας σε δημόσιο χώρο (εστιατόριο) με δεκάδες παριστάμενους. Συνήθως οι συνευρέσεις “εγκληματικών συμμοριών” γίνονται στα κρυφά, ενίοτε δε και σε αμπάρια φορτηγών πλοίων.
  2. Συνιστά παγκόσμια πρωτοτυπία έντυπο να καταγγέλλει για συνωμοσίες τον εαυτό του. Θυμίζω ότι η Γιάννα Παπαδάκου, κορυφαία δικαστική ρεπόρτερ, την περίοδο που ελήφθησαν τα… φωτογραφικά ντοκουμέντα εργαζόταν στον Ομιλο των “Παραπολιτικών”.
  3. Συγχαρητήρια λοιπόν για μία ακόμη μνημειώδη γκάφα, από τις πολλές που μας διασκεδάζουν τα Σαββατοκύριακα, μέσω των σελίδων της… έγκυρης εβδομαδιαίας εφημερίδας».

Πέραν όμως της φαιδρής διάστασης του δημοσιεύματος, υπάρχει και μια άλλη, πολύ σοβαρή, θεσμικής φύσεως. Τις συγκεκριμένες φωτογραφίες τράβηξε με το κινητό του ένα στέλεχος της Ν.Δ., ο Νίκος Ρωμανός, που μάλιστα έγινε αντιληπτός από τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι ωστόσο δεν του έδωσαν καμιά σημασία…

Αυτός τις παρέδωσε στα «Παραπολιτικά» για τα… περαιτέρω. Ο αυτόκλητος Κλουζό τότε υπηρετούσε στο γραφείο Τύπου της Ν.Δ. ως αναπληρωτής εκπρόσωπος και σήμερα είναι διευθυντής του γραφείου Τύπου της Ν.Δ. Είναι δυνατόν ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Ν.Δ. να στέλνει φωτογραφίες (δήθεν ενοχοποιητικές) στον συγκεκριμένο όμιλο που χρηματοδοτεί ο υπόδικος εφοπλιστής Μαρινάκης και αυτές να χρησιμοποιούνται για εκβιαστικά δημοσιεύματα; Ασφαλώς υπάρχει τεράστιο ηθικό θέμα, που πρέπει να ξεκαθαριστεί.

Με την ευκαιρία θυμίζουμε ότι ο Νίκος Ρωμανός απέτυχε παταγωδώς να εκλεγεί βουλευτής, ενώ παλαιότερα είχε γίνει περίγελος στο πανελλήνιο συμμετέχοντας στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια. Τότε προσπαθούσε να γίνει διάσημος ως τραγουδιστής-παρατράγουδο.

Ύποπτος ο ρόλος του Πρετεντέρη

Η σύνδεση Ν.Δ. – Ρωμανού – «Παραπολιτικών» – Μαρινάκη (προκειμένου να στηθεί μια σκευωρία) περιλαμβάνει βέβαια και άλλους «πρόθυμους» που έχουν χρησιμοποιηθεί ως «πιστόλια» εξόντωσης αντιπάλων. Σε περίοπτη θέση βρίσκεται ο γνωστός για τα βρόμικα παιχνίδια που έπαιζε στο MEGA Γιάννης Πρετεντέρης, σήμερα «οικότροφος» του Ομίλου Μαρινάκη. Τον Απρίλιο του 2018 (όταν τράβηξε τις επίμαχες φωτογραφίες ο Κλουζό-Ρωμανός) είχε πει στη ραδιοφωνική εκπομπή του: «Σας τα ‘πα και να τα θυμάστε τα ονόματα. Μίμης, Παπαδάκου, εκδότης, Τουλουπάκη. Και έχω και μερικά άλλα για όποιον έχει απορίες… Ολα είναι εδώ γραμμένα».

Οι ανόητοι πληροφοριοδότες του (ενδεικτικό της γελοιότητάς τους) είχαν μπερδέψει άλλη συνδαιτυμόνα του τραπεζίου και νόμιζαν ότι ήταν η… εισαγγελέας Τουλουπάκη! Τέτοια σαΐνια…

Όμως ο Πρετεντέρης (που ήθελε να πάει και πρόεδρος στο Μέγαρο, τρομάρα του) προσφάτως το πήγε ακόμα παραπέρα. Σε άλλη ραδιοφωνική εκπομπή του προ εβδομάδων προανήγγειλε και φυλακίσεις εκδοτών και δημοσιογράφων. Και δικαστής – τιμωρός λοιπόν ο… Ντον Τζιοβάνι! Για να ευχαριστήσει -πάντα- το αφεντικό. Αντε και πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

ΠΗΓΗ εφημερίδα «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This