Αποκάλυψη: Η επιστολή Λιανού στη Βουλή – «Ακατάλληλη η επιλογή Γεωργιάδη για την Επιτροπή Ανταγωνισμού!»

Από την «ακαταλληλότητα Νικολοπούλου» ωφελήθηκαν οι τράπεζες τις οποίες είχε αναλάβει να ελέγξει.

Must Read

Χοντρό «άδειασμα» από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Ιωάννη Λιανό στον Άδωνι Γεωργιάδη με την επιστολή που απέστειλε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και αποκαλύπτει το newsbreak.gr.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού λέει ότι είναι ακατάλληλη η προτεινόμενη -από τον Υπουργό Ανάπτυξης- Χαρίκλεια Νικολοπούλου για τη θέση του αντιπροέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού! Από την «ακαταλληλότητα Νικολοπούλου» ωφελήθηκαν οι τράπεζες τις οποίες είχε αναλάβει να ελέγξει.

Διαβάστε ακόμα: Σκάνδαλο μεγατόνων με την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τον Άδωνι Γεωργιάδη!

 

«Από τον Νοέμβριο του 2020 της είχε ανατεθεί η Δ’ Διεύθυνση -Χρηματοοικονομικός τομέας, ενώ η ίδια υπήρξε χειρίστρια των υποθέσεων που εκκίνησαν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού από το φθινόπωρο του 2019 σχετικά με πιθανές αντιανταγωνιστικές πρακτικές στις χρεώσεις τραπεζών και τον αποκλεισμό ανταγωνιστών», αναφέρει ο Ι. Λιανός και αποκαλύπτει ότι «παρά τις σημαντικές επενδύσεις που πραγματοποίησε η διοίκηση της Αρχής στη συγκεκριμένη έρευνα» και «παρά τις συνεχείς εκκλήσεις από πλευράς μου για την επιτάχυνση των διαδικασιών, η συγκεκριμένη υπόθεση έχει καθυστερήσει σημαντικά σχετικά με τους αρχικούς προγραμματισμούς της Επιτροπής, και αδικαιολογήτως με βάση και τους πρόσθετους πόρους που διατέθηκαν, ιδιαίτερα τους τελευταίους 12 μήνες». Της έδωσαν μάλιστα και δεύτερη ομάδα προκειμένου να προχωρήσει η υπόθεση και να οργανωθούν νέα μέτρα έρευνας.

Με βάση αυτά ο Ι. Λιανός εκφράζει «εγγράφως κάποιες επιφυλάξεις αναφορικά με την υποψήφια Αντιπρόεδρο και την ικανότητά της να ανταπεξέλθει στον δύσκολο αυτό ρόλο» και ξεκαθαρίζει πως «δεν θεωρώ ότι η Χ. Νικολοπούλου θα συνεισφέρει στο όραμα δημιουργίας μίας ισχυρής και αποτελεσματικής Επιτροπής Ανταγωνισμού η οποία θα έχει ως σκοπό τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών της προς όφελος των πολιτών και των καταναλωτών».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This