Νιώθει γενναίος ο Σταϊκούρας που μοιράζει επιδοτήσεις-«ψίχουλα»

Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχεται ότι θα αφήσει τα νοικοκυριά στο έλεος της ακρίβειας

Must Read

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που οι πολίτες ακούν δια στόματος κυβερνητικών στελεχών ότι θα λάβουν «ψίχουλα» για οικονομική ενίσχυση, την ώρα που τα ελληνικά νοικοκυριά λυγίζουν κάτω από το βάρος της ακρίβειας και των ανατιμήσεων.

Μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος στο διάγγελμά του είχε  ανακοινώσει μέτρα στήριξης, τα οποία, όπως ανερυθρίαστα ομολόγησε, ήταν «ψίχουλα» και σε καμιά περίπτωση δεν ήταν ικανά να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, με τη σειρά του, παραδέχτηκε ότι οι επιδοτήσεις για τα καύσιμα είναι και αυτές «ψίχουλα» για τους πολίτες.

Ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στον  ΣΚΑΪ προανήγγειλε ανακοινώσεις για τα καύσιμα την επόμενη εβδομάδα. Σχετικά με το αν θα υπάρξει νέα ενίσχυση, ο ίδιος είπε πως «θα εξαρτηθεί από την εκτέλεση του προϋπολογισμού. Έχουμε μια πρώτη αίσθηση. Φαίνεται από τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν σήμερα ότι τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού τον Μάιο είναι αυξημένα σε σχέση με τους στόχους περίπου κατά 1,2 δισ. ευρώ. Προσοχή! ένα σημαντικό κομμάτι είναι από τον ΕΝΦΙΑ. Οι εκτιμήσεις του προϋπολογισμού είχαν την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ από τον Σεπτέμβριο και μετά. Φέραμε την πληρωμή νωρίτερα για να μην υπάρχει χρονική σύμπτωση με άλλες καταβολές φόρων τον Σεπτέμβριο. Επειδή μειώθηκε σημαντικά, έχουμε σημαντική εισροή φόρων από πολίτες που πλήρωσαν εφάπαξ». 

Αποφεύγοντας να μιλήσει για το ύψος της επιδότησης, ο υπουργός Οικονομικός σχολίασε: «η λέξη “γενναία” είναι σχετική. Για το οικονομικό επιτελείο μία παρέμβαση μπορεί να είναι γενναία, για τον πολίτη μπορεί να είναι ψίχουλα. Οι παρεμβάσεις μέχρι σήμερα είναι εξαιρετικά γενναίες με βάση τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This