Το εγκώμιο του «απομονωμένου» Ερντογάν έπλεξαν Μπάιντεν, Τζόνσον, Μακρόν!

Τα «ευχαριστώ» προς τον Τούρκο Πρόεδρο έρεαν άφθονα

Must Read

Τα παίρνει όλα και φεύγει θριαμβευτής από τη Μαδρίτη ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος με τις απειλές και την επιθετική ρητορική του τελευταίου διαστήματος, κατάφερε να κάνει άπαντες να πέφτουν στα πόδια του και να τον παρακαλάνε να… επιτρέψει στη Σουηδία και στη Φινλανδία να μπουν στο NATO.

Ο απομονωμένος, κατά την… εύστοχη και «ρεαλιστική» εκτίμηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Ερντογάν.

Ο οποίος έκανε μπεγλέρι όλους τους ηγέτες και τους έπαιξε όπως και όποτε επιθυμούσε, λαμβάνοντας όλα τα εύσημα από Τζο Μπάιντεν, Εμανουέλ Μακρόν και Μπόρις Τζόνσον. Από τρεις εκ των ισχυρότερων δυνάμεων παγκοσμίως δηλαδή.

Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα «λάμπει» δια της απουσίας της από όλες τις σημαντικές εξελίξεις και δια της επιδεικτικής αδιαφορίας ως προς αυτήν, από τους λεγόμενους Συμμάχους.

Ουδεμία αναφορά έγινε στην εμπρηστική τουρκική ρητορική και τις συνεχείς και κλιμακούμενες προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ουδεμία αναφορά στην εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Άγκυρα, ουδεμία αναφορά στη συνεχή τουρκική προσπάθεια να αποσταθεροποιήσει το NATO μέσω της «αγκαλιάς» της Άγκυρας με τη Ρωσία.

Η Ελλάδα, χωρίς καμία αντίρρηση, στέλνει όποτε λάβει εντολή, πολύτιμα όπλα και τσάμπα στην Ουκρανία, η Τουρκία της πουλάει drones Bayraktar τσεπώνοντάς εκατοντάδες εκατομμύρια, δεν εφαρμόζει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αλλά είναι αυτή που παίρνει τα εύσημα!

Και με το ανατολίτικο παζάρι της, παίρνει τα πάντα: τη συμφωνία που ήθελε από Σουηδία-Φινλανδία (χαράς ευαγγέλια και για τα εξοπλιστικά της Άγκυρας), ζήτησε την έκδοση 33 Κούρδων και υποστηρικτών του Γκιουλέν, το «πράσινο φως» από τις ΗΠΑ για τον εκσυγχρονισμό των F-16 και τη «θετική ματιά» κατά το Bloomberg για την πώληση νέων αεροσκαφών.

Τα εύσημα στην Τουρκία και η MIT

Ο Τζο Μπάιντεν ευχαρίστησε τον Ταγίπ Ερντογάν για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη Φινλανδία και τη Σουηδία, η οποία άνοιξε τον δρόμο για την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ.

Πριν ξεκινήσουν οι μεταξύ τους συνομιλίες, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Μαδρίτης, ο Μπάιντεν ευχαρίστησε επίσης τον Ερντογάν για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Τουρκία για να βοηθήσει στην εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία.

Στη συνάντηση έδωσαν το παρόν ο Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο Διευθυντής Επικοινωνιών του Προέδρου Φαχρετίν Αλτούν ο Προεδρικός Εκπρόσωπος Ιμπραχίμ Καλίν και ο διευθυντής της MIT Χακάν Φιντάν (σ.σ. ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδει η Τουρκία στη συνάντηση αυτή)…

Νωρίτερα, ο Μπόρις Τζόνσον είχε εκφράσει την ικανοποίησή του για τη συμφωνία Τουρκίας, Σουηδίας, Φινλανδίας, και έδωσε τα εύσημα στον Τούρκο Πρόεδρο «για τις προσπάθειές του για να βρεθεί μια έξοδος διαφυγής για τα ουκρανικά σιτηρά».

Με τη σειρά του ο Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την ικανοποίησή του «για τα σχέδια ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This