Και επίσημα το αίτημα της Ελλάδας στις ΗΠΑ για τα F-35

Τρέχει να προλάβει η Αθήνα μετά την αμερικανική στήριξη στα σχέδια εκσυγχρονισμού του στόλου των τουρκικών F-16

Must Read

Την ώρα που ο Μπάιντεν συναντάται στη Μαδρίτη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, μετά την άρση του τουρκικού βέτο στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας, «φεύγει» το επίσημο αίτημα της Ελλάδας στις ΗΠΑ για την απόκτηση μαχητικών αεροσκαφών F35.

Τρέχει τώρα η Αθήνα να προλάβει την κατά τα άλλα… απομονωμένη Άγκυρα, που ξαναμπαίνει δυναμικά στο «παιχνίδι» των εξοπλισμών. Και μπορεί Αμερικανός αξιωματούχος να υποστήριζε ότι οι ΗΠΑ «δεν πρόσφεραν τίποτε» στην Άγκυρα για να άρει το βέτο, όμως άλλα είπε η Αμερικανίδα βοηθός υπουργός Άμυνας, Celeste Wallander. Η οποία και δήλωσε δημοσίως ότι «οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πλήρως τα σχέδια εκσυγχρονισμού του στόλου των F-16 της Τουρκίας»!

Η Ελλάδα θα ζητήσει μία μοίρα 20 F35 με ανοιχτή την απόκτηση επιπλέον 20 μελλοντικά. Μάλιστα τις επόμενες ημέρες αναμένεται να μεταβούν στις ΗΠΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και η στρατιωτική ηγεσία, προκειμένου να υποστηρίξουν το ελληνικό αίτημα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This