Πέμπτη 17/6/2021

«Απειλή» Αβραμόπουλου: Επιστρέφω στην Ελλάδα και… την πολιτική!

«Παρών» δηλώνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στην ελληνική κεντρική πολιτική σκηνή και διαμηνύει ότι τώρα που ολοκληρώνεται η θητεία του στην Κομισιόν… επιστρέφει.

Χθες ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Μεταναστευτικό, του οποίου η θητεία ολοκληρώνεται σε έναν μήνα, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, με τον οποίο συζήτησε κυρίως το προσφυγικό και το μεταναστευτικό πρόβλημα.

«Σε έναν μήνα από σήμερα ολοκληρώνεται η θητεία μου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και επιστρέφω στην Ελλάδα και την ελληνική πολιτική, όπου, και βέβαια, ανήκω» είπε ο κ. Αβραμόπουλος, προκαλώντας εύλογα συζητήσεις, ιδίως εντός του κυβερνώντος κόμματος.

Ο κ. Παυλόπουλος τον συνεχάρη για τον άψογο τρόπο με τον οποίο άσκησε τα καθήκοντά του ως επίτροπος, στέλνοντας, μεταξύ άλλων, «το μήνυμα προς τη γείτονα Τουρκία ότι μόνον όταν σεβασθεί, στο ακέραιο, το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και ως προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, μπορεί να δικαιώσει τη θέση της ως μέλους της διεθνούς κοινότητας και ως χώρας, η οποία μπορεί να προσδοκά ευρωπαϊκή προοπτική».

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για τη συνάντηση και εξήγησε ότι αποτελεί την απαρχή ενός κύκλου συναντήσεων «αποχαιρετισμού των όπλων».

Πηγή: Εφημερίδα «δημοκρατία»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φτωχός συγγενής