Τα λεφτά του ΤΕΒΑ δεν πάνε στους απόρους, αλλά στη διαφήμιση!

Κι ο Χατζηδάκης καμαρώνει...

Must Read

Καταιγισμός διαφημιστικών μηνυμάτων σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα (ακόμα και αθλητικά!) έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα, με σποτάκια του Υπουργείου Εργασίας για το Ταμείο Επισιτιστικής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ).

Όμως, η πραγματικότητα είναι ότι το Ταμείο Επισιτιστικής Βοήθειας για τους Απόρους, η υλοποίηση του οποίου άρχισε το 2015, επί της ουσίας… ψυχορραγεί τους τελευταίους μήνες, καθώς η διανομή τροφίμων και ειδών βασικής ανάγκης στους περισσότερους δήμους της χώρας έχει σταματήσει ή χορηγούνται περιορισμένα είδη (π.χ., μόνον συμπυκνωμένα γάλατα, όπως πρόσφατα συνέβη στον Δήμο Αθηναίων).

Η αιτία είναι, όπως οι ίδιοι οι δήμοι ή άλλα μέλη των συμπράξεων μέσω των οποίων διανέμονται τα αγαθά (Εκκλησία, περιφέρειες, κ.λπ.) δηλώνουν στους πολίτες, είναι ότι τα χρήματα του ευρωπαϊκού προγράμματος έχουν εξαντληθεί και δεν μπορούν να αγοραστούν προϊόντα.

Αυτό όμως δεν εμπόδισε χθες τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη σε ανακοίνωσή του να συμπεριλάβει το… εξαφανισμένο ΤΕΒΑ στις δράσεις και στα κονδύλια που εξασφαλίστηκαν από τις Βρυξέλλες για το χαρτοφυλάκιό του! Αρκεί, βέβαια, να μη σπαταληθούν σε ρουσφέτια προς ΜΜΕ.

Υπενθυμίζεται ότι από το 2017 οι δικαιούχοι του ΚΕΑ (νυν Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα) γίνονταν αυτόματα, με την έγκριση του ΚΕΑ και δικαιούχοι του ΤΕΒΑ. Μάλιστα, διανέμονται και φρέσκα προϊόντα (κοτόπουλο, λαχανικά, τυριά, κ.λπ.), και όχι μόνον μακράς διαρκείας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This