«Εμφύλιος» στη Νέα Δημοκρατία για την… πασοκοποίηση των ψηφοδελτίων!

Οι μεταγραφές του Μητσοτάκη από τη Χαριλάου Τρικούπη προκαλούν δυσαρέσκεια στους «γαλάζιους» βουλευτές, για την αλλοίωση της δεξιάς φυσιογνωμίας της παράταξης

Must Read

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έβαλε -προς στιγμήν- «στον πάγο» το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, συνεχίζει όμως να κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς, καθώς και την… πασοκοποίηση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας με στόχο να πείσει τους ψηφοφόρους ότι είναι κόμμα του Κέντρου και της… σοσιαλδημοκρατίας, για να διεμβολίσει το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη, αποποιούμενος με αυτόν τον τρόπο τη δεξιά ταυτότητα του κόμματος.

  • Aπό τον Πάνο Σώκο

Τα περί σοσιαλδημοκρατίας δεν είναι κάποιο αστείο, όσο κι αν φαίνεται για τέτοιο, αλλά ένα όψιμο επικοινωνιακό τέχνασμα του Μεγάρου Μαξίμου για να προσεγγίζει ψηφοφόρους που αυτοπροσδιορίζονται έτσι, και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται με δύο τρόπους: με τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. όσο το δυνατόν περισσότερων υποψηφίων που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και την αξιοποίηση πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε άλλες καίριες θέσεις του κράτους.

Και με την επικοινωνία μιας δήθεν φιλολαϊκής κοινωνικής πολιτικής, όπως έκανε προχθές στη Βουλή, στη συζήτηση για την κοινωνική πολιτική, που λίγο έφτασε να αυτοχαρακτηριστεί «κόκκινος Κυριάκος»! Είναι χαρακτηριστικό ότι ο βουλευτής της Ν.Δ. Μπάμπης Παπαδημητρίου δήλωσε πριν από μερικές ημέρες ότι «πιο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα από τη Ν.Δ., ειλικρινά, δεν έχω ξαναδεί». Αν είναι δυνατόν – τα λένε και τα πιστεύουν…

Ωστόσο, η «πράσινη» διεύρυνση της Ν.Δ., με τον πρωθυπουργό να χρίζει υποψηφίους ή να αξιοποιεί σε άλλες θέσεις πρώην στελέχη και υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, προκαλεί εσωτερική ένταση και δυσαρέσκεια στους υποψηφίους της Ν.Δ., γιατί θεωρούν ότι αφενός τους πριμοδοτεί, αφετέρου ότι αλλοιώνουν και τη φυσιογνωμία του κόμματος. Τελευταία «πράσινη» μεταγραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η Άννα Ροκοφύλλου, που θα κατέλθει ως υποψήφια της Ν.Δ. στην Α’ Αθηνών.

Από επίλεκτο στέλεχος του (παλαιού) ΠΑΣΟΚ και πρώην σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου η κυρία Ροκοφύλλου μεταπηδά στη Ν.Δ. του Κ. Μητσοτάκη. Πριν από αυτήν είχε δώσει το χρίσμα του βουλευτή σε δύο παλιούς αποσκιρτήσαντες από το ΠΑΣΟΚ: στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος είχε διατελέσει και υπουργός μετά το 2019 ως συνεργαζόμενος, και φυσικά στον Τάκη Θεοδωρικάκο -υπουργός κι αυτός-, που όμως έχει προσχωρήσει στη Ν.Δ. από το 2016.

Πολύς λόγος γίνεται για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που όμως είναι εντελώς ξεχωριστή περίπτωση και η επιστροφή του στη Βουλή είναι περίπλοκη υπόθεση. Ο ίδιος, τυπικά τουλάχιστον και ιδίως μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, φάνηκε να αναθερμαίνει τις σχέσεις του με το ΠΑΣΟΚ, γι’ αυτό πήγε και στο συνέδριο. Όμως, λίγες εβδομάδες μετά έγινε γνωστό ότι με πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη ορίσθηκε μέλος επταμελούς ομάδας υψηλού επιπέδου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Η Άννα Διαμαντοπούλου, που έχει κόψει από το 2012 τις επαφές με το ΠΑΣΟΚ, έχει αξιοποιηθεί κι αυτή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως υποψήφια γραμματέας του ΟΟΣΑ, παρά τα «παράπονα» των στελεχών της Ν.Δ., και μετά ορίστηκε πρόεδρος της Υψηλού Επιπέδου Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μέλλον του κοινωνικού κράτους. Το όνομά της συζητείται έντονα ως υποψήφιας.

Ο Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος μέσω των social media έχει εξελιχθεί σε μέγα πολέμιο του ΣΥΡΙΖΑ, περιμένει, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν διαψεύστηκαν, η πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου αναμένεται να προταθεί από τον κ. Μητσοτάκη ως επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής για τα Προσωπικά Δεδομένα. Είχε καλή συνεργασία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως υφυπουργός του στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επί κυβέρνησης Σαμαρά.

Τη σειρά του περιμένει και ο στενός συνεργάτης του Ανδρέα Λοβέρδου, πρώην εκπρόσωπος της Κ.Ο. του ΚΙΝ.ΑΛ., που έφυγε από το κόμμα προ ενός μηνός με βολές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, Σπύρος Καρανικόλας, ο οποίος πρόσφατα δήλωσε «εθνικά υπερήφανος» από την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στο Κογκρέσο. Σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, το Μαξίμου αναμένεται να αξιοποιήσει κι άλλα πρώην ή αδρανοποιημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, και κάποια δημοσιεύματα ανεβάζουν τον αριθμό τους σε ακόμα επτά!

(από αριστερά) πάνω σειρά: Ευάγγελος Βενιζέλος, Άννα Ροκοφύλλου, Τάκης Θεοδωρικάκος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης – κάτω σειρά: Γιώργος Φλωρίδης, Άννα Διαμαντοπούλου, Σπύρος Καρανικόλας, Εύη Χριστοφιλοπούλου

Οι «πράσινοι» βλαστοί που… μεσουρανούν στην κυβέρνηση

Όμως, ο «γαλάζιος μπαξές» έχει πολλούς άλλους «πράσινους βλαστούς» που κυριαρχούν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη από το 2019. Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, υπουργός Επικρατείας, και από τους στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, είχε θητεύσει στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου, αλλά ήταν και σύμβουλος του υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

Η Λίνα Μενδώνη ήταν μέλος του ΚΙΝ.ΑΛ. μέχρι λίγο πριν από την υπουργοποίησή της, καθώς και γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού επί κυβερνήσεων Σημίτη, Παπανδρέου και Σαμαρά. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, η αποκάλυψη και ο πιο δημοφιλής υπουργός το 2012, στο 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ εκλέχτηκε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, και το 2014 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με την «Ελιά». Την περίοδο συγκυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ ήταν μέλος της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης με τους «θεσμούς» ως επιλογή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο Χάρης Θεοχάρης, πρώην υπουργός Τουρισμού, πέρα από τη θητεία του ως βουλευτής του Ποταμιού το 2017, συμμετείχε στη συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενώ από τις αρχές του 2013 ως και τον Ιούνιο του 2014 ήταν γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων στο υπουργείο Οικονομικών (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜ.ΑΡ.).

Ο Άκης Σκέρτσος πέρασε από το ΠΑΣΟΚ ως στενός συνεργάτης του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όταν ήταν γραμματέας του, και στη συνέχεια ήταν διευθυντής του πολιτικού του γραφείου, επί διακυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου. Ο Θόδωρος Λιβάνιος διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του Γιάννη Ραγκούση στο υπουργείο Εσωτερικών για τον «Καλλικράτη».

Ο Παναγιώτης Τσακλόγλου παρείχε τις επιστημονικές γνώσεις του στις κυβερνήσεις Σημίτη, Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά – Βενιζέλου. Τέλος, ο Σταύρος Μπένος είναι επικεφαλής την Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Β. Εύβοιας. Κοντά σε αυτούς είναι και δεκάδες άλλοι που κατέχουν θέσεις γενικών και ειδικών γραμματέων υπουργείων…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This