Τι λέει ο Β. Οικονόμου για το δάνειό του

Must Read

Διαμαρτύρεται με εξώδικό του στη «δημοκρατία» ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου για δημοσίευμα που αφορά το «πόθεν έσχες» του. Η εφημερίδα μας είχε επισημάνει ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο ίδιος, έλαβε το 2007 δάνειο 300.000 ευρώ και μέχρι το 2020 παρέμενε υπόλοιπο 254.265 ευρώ. Επομένως, σε 13 χρόνια κατέβαλε πολύ μικρό μέρος του χρέους.

Ο βουλευτής υποστηρίζει ότι το δάνειό του είναι ενήμερο (εμείς ποτέ δεν υποστηρίξαμε ότι δεν είναι) και ότι πληρώνει 1.304 ευρώ τον μήνα, που παρακρατούνται από τη βουλευτική του αποζημίωση. Μάλιστα, σημειώνει στο εξώδικό του ότι αυτό το γνωρίζαμε και σκόπιμα το αποκρύψαμε! Αλήθεια, πώς; Μας είχε στείλει μήπως τα αποδεικτικά της τράπεζας ή τη σύμβαση για να το γνωρίζουμε; O βουλευτής επισημαίνει ότι τον συκοφαντήσαμε και πως όλοι γνωρίζουν ότι στα δάνεια τα πρώτα χρόνια πληρώνονται οι τόκοι και ακολούθως το κεφάλαιο. Ομως: Πώς είναι δυνατόν, έπειτα από 13 χρόνια, να έχει πληρώσει μόνο ένα ελάχιστο ποσό του κεφαλαίου του; Οι πάντες γνωρίζουν ότι ο μέσος δανειολήπτης που έχει λάβει δάνειο 300.000 ευρώ πλήρωνε και πληρώνει δόσεις που ξεπερνούν σημαντικά τα 1.500 ευρώ τον μήνα!

Επίσης, είναι απορίας άξιον πώς έλαβε στεγαστικό δάνειο με 40 έτη (!) αποπληρωμής και με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους, ενώ ο μέσος πολίτης αδυνατεί να πετύχει ακόμα και μια απλή ρύθμιση!

Μήπως ο κ. Οικονόμου έλαβε περίοδο χάριτος ή ζήτησε και εξασφάλισε επιμήκυνση του δανείου του; Και, αν ναι, με ποιες εγγυήσεις και με ποιον τρόπο; Καλό θα ήταν να το διευκρινίσει, διότι στο «πόθεν έσχες» που κατέθεσε δεν περιλαμβάνεται κανένα σχετικό στοιχείο.

Παράλογο

Ο κ. Οικονόμου έχει τεράστια περιουσία. Παράλληλα, οι αποδοχές του είναι υψηλότατες. Οσο κι αν υποστηρίζει ότι έως τώρα πλήρωνε τόκους (και δεν έχουμε λόγο να το αμφισβητήσουμε), είναι παράλογο με βάση την οικονομική του κατάσταση να απολαμβάνει τόσα προνόμια από το (κρατικό) Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, που βρίσκεται υπό την εποπτεία του υπουργείου Οικονομικών. Ειδικά οι βουλευτές με τέτοια εισοδήματα και περιουσία θα έπρεπε να δίνουν το καλό παράδειγμα και να πληρώνουν άμεσα και χωρίς κανέναν ξεχωριστό ευνοϊκό όρο τα χρέη τους. Οχι ύστερα από σχεδόν… μισό αιώνα! Πόσο μάλλον όταν ειρωνεύονται τους «τζαμπατζήδες» μεροκαματιάρηδες, οι οποίοι δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα εν μέσω πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης…. Για αυτόν τον λόγο η «δημοκρατία» άσκησε πολιτική κριτική στον κ. Οικονόμου και επεσήμανε την αναντιστοιχία των δηλώσεών του με όσα αναφέρει στο «πόθεν έσχες» του. Ο βουλευτής δεν είναι δυνατόν να απολαμβάνει δανειακά προνόμια που ούτε μπορεί να διανοηθεί ο μέσος πολίτης…

Με την ευκαιρία, μήπως ο κ. Οικονόμου να δείξει ανάλογη ευαισθησία και για το χρέος του κόμματος στο οποίο πλέον ανήκει, που ξεπερνά τα 350.000.000 ευρώ; Αλήθεια, αυτά τα χρήματα ποιος θα τα πληρώσει; Μήπως (πάλι) ο ελληνικός λαός, ανακεφαλαιοποιώντας τις τράπεζες; Διότι υπάρχει και ένα όριο στο θράσος!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This