Επιτέλους! Ο Μητσοτάκης έκανε αυτό που ζητούσε η «δημοκρατία»

Ζήτησε εξηγήσεις από τον Ερντογάν για τις γελοιότητες Μπαχτσελί με τον χάρτη που εμφάνιζε τη μισή Ελλάδα υπό… τουρκική κατοχή

Must Read

Σε κίνηση που ήταν η αυτονόητη προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας ακριβώς αυτό που η «δημοκρατία» τόνισε στο χτεσινό φύλλο της, ζητώντας δηλαδή εξηγήσεις από τον ίδιο τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν για τη συμπεριφορά του κυβερνητικού του εταίρου Ντεβλέτ Μπαχτσελί και τον χάρτη με τη μισή Ελλάδα υπό… τουρκική κατοχή, με τον οποίο αυτός πόζαρε.

Λίγες ώρες μετά την πρώτη, «υποτονική», όπως σημείωνε στο πρωτοσελιδό της η εφημερίδα μας, αντίδραση της Αθήνας ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter κάλεσε τον Ταγίπ Ερντογάν να κάνει σαφές αν αυτός ο χάρτης αποτελεί προϊόν φαντασιώσεων ή επίσημη θέση της Άγκυρας. Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος στα αγγλικά στον Ταγίπ Ερντογάν, σε μια σαφή προσπάθεια να δώσει διεθνείς διαστάσεις στο ζήτημα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Ρίξτε μια καλή ματιά σε αυτόν τον χάρτη. Κρήτη, Ρόδος, Λέσβος, Χίος, Σάμος “καταναλώνονται” από την Τουρκία. Παραλήρημα των εξτρεμιστών ή επίσημη πολιτική της Τουρκίας; Ακόμη μία πρόκληση ή αληθινός στόχος; Ο πρόεδρος Ερντογάν πρέπει να καταστήσει σαφή τη θέση του σχετικά με τις τελευταίες γελοιότητες του εταίρου του στον κυβερνητικό συνασπισμό».

Παρόμοια ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος, ερωτώμενος σχετικά με τον παρανοϊκό χάρτη Μπαχτσελί, τόνισε ότι έτσι αναδεικνύεται πως είναι αυτοί οι ίδιοι οι χάρτες της Τουρκίας που επιβεβαιώνουν το βάσιμο των ελληνικών θέσεων. «Η Τουρκία συνεχίζει την ακραία προκλητικότητα, δεν αποτελεί παράγοντα σταθερότητας, προκαλεί με αβάσιμους ισχυρισμούς, την ώρα που ο αναθεωρητισμός καταδικάζεται παντού», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που έκανε λόγο για «αδιέξοδη πολιτική» που δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα. Τόνισε δε ότι «η Ελλάδα δεν εκφοβίζεται, δεν τρομοκρατείται, δεν πανικοβάλλεται. Η αμυντική δυνατότητα, οι σύμμαχοι και το Διεθνές Δίκαιο συγκροτούν αδιαπέραστη ασπίδα προστασίας».

Η απάντηση των Γκρίζων Λύκων

Από την πλευρά τους, πάντως, οι Γκρίζοι Λύκοιοργάνωση που έχει απαγορευτεί και χαρακτηριστεί τρομοκρατική σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά όχι στην Ελλάδα– αποφάσισαν όχι μόνο να υπερασπιστούν τον προκλητικό χάρτη, αλλά και να συνεχίσουν τις απειλές κατά της χώρας μας. Σε σειρά αναρτήσεων στον επίσημο λογαριασμό της οργάνωσης τονίζουν: «Είμαστε περήφανοι που παρουσιάζουμε στον αρχηγό μας Devlet Bahçeli τον χάρτη μας που ετοιμάσαμε με επίγνωση της σημασίας και της δύναμης της “Γαλάζιας Πατρίδας”, που σηματοδοτεί τη συνοριακή γραμμή μπροστά στην εθνική συνείδηση των νησιών μας, όπου η ένδοξη ημισέληνος και το αστέρι κυμάνθηκαν για αιώνες, αλλά άδικα σφετερίστηκε από την Ελλάδα».

Αφού γίνεται προσπάθεια να χαρακτηριστεί η Κρήτη νησί «υπό ελληνική κατοχή», οι Γκρίζοι Λύκοι απειλούν ξεκάθαρα τη χώρα μας, απειλώντας μάλιστα ότι το τουρκικό έθνος έχει τη δύναμη να… καταστρέψει την Αθήνα!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This