19-9-2020

«Οπλίζουν» ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τη συζήτηση της προανακριτικής για τον Δ. Παπαγγελόπουλο

Σε κλίμα βαθιάς σύγκρουσης ανάμεσα σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ συζητείται την ερχόμενη Τρίτη στην Ολομέλεια η «γαλάζια» πρόταση για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Όπως αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η συζήτηση θα αρχίσει το απόγευμα με σκοπό λίγο πριν από τα μεσάνυχτα να διεξαχθεί η μυστική ψηφοφορία με κάλπη. Δικαίωμα έχουν να παρέμβουν, εκτός του εγκαλούμενου τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατία», μετά την πολύωρη συνεδρίαση, οι βουλευτές θα ψηφίσουν «ναι», «όχι» και «παρών», ενώ για τη συγκρότηση της επιτροπής απαιτούνται 151 θετικές ψήφοι. Από την ομιλία του πρωθυπουργού θα διαφανεί, πάντως, και η πορεία της επιτροπής, καθώς προσώρας τα μηνύματα που εκπέμπει η Ν.Δ. είναι αντιφατικά.

Από τη μία πλευρά διατείνεται ότι δεν επιθυμεί να πολώσει το κλίμα και από την άλλη προαναγγέλλει προανακριτική-μαραθώνιο, με πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης από τη Βουλή, μέσω κλήσης για κατάθεση όλων των εμπλεκόμενων προσώπων.

Μια τέτοια διαδικασία, όχι μόνο θα κρατήσει μήνες, πιθανότατα και πάνω από έναν χρόνο, αλλά και θα οδηγήσει σε ακραία αντιπαράθεση… μακράς διαρκείας ανάμεσα στα κόμματα. Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με την πρόταση της Ν.Δ., τα αδικήματα για τα οποία θα εξεταστεί ο κ. Παπαγγελόπουλος αφορούν ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας, πρόκληση και προσφορά για τέλεση εγκλήματος, ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος καθώς και ηθική αυτουργία σε ψευδορκία.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, πάντως, καταγγέλλει «πολιτική στοχοποίηση και προσπάθεια εξουδετέρωσής» του, διερωτώμενος ταυτόχρονα πώς είναι δυνατόν να του αποδίδεται ηθική αυτουργία όταν η Δικαιοσύνη ερευνά αν υπάρχει αυτουργός.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ