Πεντέλη: Το ήξεραν από τις 7 Ιουνίου! Η προειδοποίηση για τους καθαρισμούς που δεν έγιναν στη Βουλή και δεν άκουσε ο Στυλιανίδης

Must Read

Το καμπανάκι είχε χτυπήσει από τις 7 Ιουλίου για την Πεντέλη, αλλά η κυβέρνηση δεν άκουγε. Μέσα στη Βουλή, παρόντος του υπουργού Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη και του υφυπουργού Ευάγγελου Τουρνά, τους προειδοποίησαν ότι στην Πεντέλη δεν είχαν γίνει οι καθαρισμοί. Οι υπουργοί όμως τους διέψευδαν…

Οι προειδοποιήσεις ήταν πολλές. Αρχικά ήταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη που είπε για τους καθαρισμούς: «δεν έχουν ολοκληρωθεί. Και από την άλλη μεριά, όταν ο κίνδυνος είναι πάνω από 3, δεν μπορούν να μπουν μέσα να καθαρίσουν τα δάση. Οι ευθύνες είναι φοβερές και θα έλεγα μάλιστα, ότι αυτές οι δουλειές έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί μέχρι την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου. Δεν μπορεί να μιλάμε σήμερα, στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου, ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι καθαρισμοί».

Την επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βάσης Σιώμος που γνωρίζει την Πεντέλη όσο λίγοι. «Ναι, σωστά είπε η Χ. Καφαντάρη ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες. Προσπαθούν να υλοποιηθούν και σας το λέω εγώ από τη μεριά της Πεντέλης γιατί στον Υμηττό εκταμιεύθηκαν. Κάποιος εξαιρετικός κοινοβουλευτικός – δεν θυμάμαι το όνομά του, συγχωρήστε με – είπε ότι με παρεμβάσεις κατανέμονται οι χρηματοδοτήσεις. Στον Υμηττό βγήκε τεράστιο ποσό. Στην Πεντέλη λίγα, τώρα», είπε. Ο άνθρωπος κατήγγειλε πως όχι μόνο δεν δόθηκαν λεφτά στην Πεντέλη, όχι μόνο δεν είχαν ολοκληρωθεί οι καθαρισμοί, αλλά έγιναν πολιτικές παρεμβάσεις στην διανομή των χρηματοδοτήσεων!

«Έχουν ξεκινήσει οι καθαρισμοί. Γίνονται καθαρισμοί. Ένας οργασμός καθαρισμών και έχω εδώ ακριβώς τα πριν και τα μετά του προγράμματος, κυρία Καφαντάρη, του προγράμματος ANTINERO, το οποίο έχει ξεκινήσει σε όλη την Ελλάδα και προχωράει με πριν και μετά», απάντησε ο Ε. Τουρνάς. «Ολοκληρώθηκαν;», επέμεινε η Χ. Καφαντάρη. «Έχουν ξεκινήσει λοιπόν οι καθαρισμοί, προχωράνε και βέβαια το ότι βρίσκονται ακόμα και σήμερα, που το αναφέρετε ως κατηγορία, μέσα στα δάση και κάνουν αυτή τη δουλειά είναι θετικό, γιατί έχουμε ανθρώπους οι οποίοι δουλεύουν και καθαρίζουν και φυλάνε και το δάσος», είπε ο Ε. Τουρνάς υποστηρίζοντας ότι «φέτος γίνονται 72 εκατομμύρια καθαρισμοί, τέτοιοι καθαρισμοί που δεν είχαν γίνει ποτέ ξανά».

Και στη συνέχεια ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε ότι τα λεφτά που δόθηκαν είναι πολλά και διέψευσε ότι υπήρξε πολιτική παρέμβαση. «Όσον αφορά τους καθαρισμούς, επαναλαμβάνω, η χρηματοδότηση των δήμων και των συνεταιρισμών των δήμων είναι επαρκέστατη, είναι σημαντική, γιατί την πολλή δουλειά ουσιαστικά, όπως στον Υμηττό, στην Πεντέλη, στην Πάρνηθα, σε όλους τους ορεινούς όγκους, εν πάση περιπτώσει, την κάνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος σε συνεργασία μαζί μας όπου καθοριστήκαν σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα και τις δασικές υπηρεσίες οι προτεραιότητες και οι επικινδυνότητες και από εκεί και πέρα προχωρούν στους καθαρισμούς. Άρα, λοιπόν, η ιεράρχηση έγινε με επιχειρησιακά και πραγματικά κριτήρια από τους επιχειρησιακούς και όχι από τους πολιτικούς», ανέφερε.

Όπως είδαμε στην Πεντέλη, όλα ήταν καλώς καμωμένα…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This