Νέα πρόκληση από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών

Κατηγορεί την Ελλάδα ότι κλείνει σχολεία της «τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης»!

Must Read

Καθημερινές είναι οι επιθέσεις της Τουρκίας στην Ελλάδα, με την γείτονα να αποθρασύνεται όλο και περισσότερο, θεωρώντας ότι είναι σε σχέση ισχύος μετά και την σημερινή συμφωνία, που υπογράφηκε στην Κωνσταντινούπολη για την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών, υπό το άγρυπνο βλέμμα του «απομονωμένου» Ερντογάν.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι σήμερα διάλεξε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών να κατηγορήσει την Ελλάδα ότι κλείνει τέσσερα σχολεία της «τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης»! Αυτό ακριβώς ανέφερε με θράσος ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Τανζού Μπιλγκίτς.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει συγκεκριμένα ότι η χώρα του καταδικάζει «την απόφαση της Ελλάδας να κλείσει άλλα 4 δημοτικά σχολεία, που ανήκουν στην τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης, χρησιμοποιώντας τη δικαιολογία των μέτρων λιτότητας και του ανεπαρκούς αριθμού μαθητών κάθε χρόνο».

Και συνεχίζοντας την πρόκληση αναφέρει ότι «με την τελευταία αυτή απόφαση, η οποία επαναλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια, περισσότερα από τα μισά δημοτικά σχολεία της μειονότητας έχουν κλείσει. Έτσι, φαίνεται ότι η πολιτική της Ελλάδας να κλείνει τα δημοτικά σχολεία της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, μέσω της ‘προσωρινής αναστολής’, έχει γίνει συστηματική. Όπως έχουμε επανειλημμένα δηλώσει, οι προαναφερθείσες αποφάσεις, οι οποίες παραβιάζουν το δικαίωμα της μειονότητας να ιδρύει, να διοικεί και να εποπτεύει τα δικά της σχολεία σύμφωνα με τις διατάξεις της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάννης, αποτελούν ένδειξη της αντανάκλασης της διακριτικής και καταπιεστικής πολιτικής που ασκείται σε κάθε τομέα εδώ και χρόνια σε βάρος των συμπατριωτών μας στη Δυτική Θράκη στον τομέα της εκπαίδευσης»!

Καταπιέζουμε κιόλας τους «συμπολίτες τους», με το τουρκικό ΥΠΕΞ να… ξεχνάει ότι αναφέρεται σε Έλληνες πολίτες και ότι δεν υφίσταται καμία «τουρκική μειονότητα» παρά μόνο μουσουλμανική, όπως είναι αναγνωρισμένη από τις διεθνείς συνθήκες. Αλλά αυτά είναι τα αποτελέσματα της ανεξέλεγκτης δράσης του τουρκικού προξενείου εδώ και δεκαετίες.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This