Αποστομωτική απάντηση στην Τουρκία για τη Θράκη!

Το ΥΠΕΞ κάλεσε την Άγκυρα να βάλει τέλος στην παραπλανητική ρητορική σχετικά με τους ισχυρισμούς της για τα μειονοτικά σχολεία

Must Read

Σκληρή ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρου Παπαϊωάννου στους τουρκικούς ισχυρισμούς για τα μειονοτικά σχολεία στην Θράκη. Υπενθυμίζοντας πως στην Κωνσταντινούπολη «θα λειτουργήσουν μόνο τρία ελληνικά σχολεία, στην Ίμβρο μόνον ένα και στην Τένεδο κανένα», τόνισε ότι «για την ευημερούσα μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη θα λειτουργήσουν κατά το επόμενο εκπαιδευτικό έτος 99 δημοτικά σχολεία».

Όσα είπε ο κ. Παπαϊωάννου ήταν η σαφής ελληνική απάντηση στον εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, που προσπάθησε να δημιουργήσει εντυπώσεις λέγοντας ότι η Ελλάδα «κλείνει τέσσερα μειονοτικά σχολεία στη Θράκη», ξεχνώντας, όμως, ότι εκτός από αυτά θα κλείσουν στην ίδια περιφέρεια άλλα 29 μη μειονοτικά σχολεία.

Ο κ. Παπαϊωάννου με σαφήνεια διευκρίνισε πως η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη αριθμεί περίπου 120.000 μέλη, ενώ η ελληνική μειονότητα στην Τουρκία δεν υπερβαίνει τα 3.000 άτομα, τη στιγμή που την εποχή της Λωζάννης ήταν ισάριθμες, υπενθυμίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τους διωγμούς κατά των Ελλήνων της Τουρκίας που συνεχίστηκαν σχεδόν καθʼ όλη τη διάρκεια του 20ού αιώνα. «Η Τουρκία οφείλει να βάλει τέλος στην παραπλανητική ρητορική της και να κατανοήσει την πραγματικότητα, που καταδεικνύει ότι η μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη, ζώντας σε μία ελεύθερη, δημοκρατική και ευρωπαϊκή χώρα, απολαμβάνει πλήρως τις ελευθερίες και τα δικαιώματά της, όπως, άλλωστε, το σύνολο των Ελλήνων πολιτών», είπε χαρακτηριστικά.

Αντιθέτως, «τα ελάχιστα, πλέον, σχολεία της ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία μαρτυρούν τον βίαιο και συστηματικό ξεριζωμό των Ελλήνων από τα πατρογονικά τους εδάφη», συμπλήρωσε.

«Κολλημένος» στην αναθεωρητική ατζέντα της Άγκυρας ο Τσαβούσογλου

Με εμφανή την αδυναμία του να απαντήσει επί της ουσίας, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου επέλεξε να θέσει ακόμα μία φορά επί τάπητος το σύνολο της αναθεωρητικής ατζέντας της Άγκυρας.

Αρχικά με ένα tweet στο οποίο ανέφερε ότι η Ελλάδα «δεν μπορεί να μιλά για ανθρώπινα δικαιώματα» και στη συνέχεια σε δηλώσεις του σε τουρκικό κανάλι, με τις οποίες, μεταξύ άλλων, κατηγόρησε τη χώρα μας ότι είναι η μόνη χώρα με 6 μίλια χωρικά ύδατα και διεκδικεί 10 μίλια εναέριο χώρο, ξεχνώντας προφανώς το τουρκικό casus belli για τα 12 μίλια. Συνέχισε θέτοντας για ακόμα μία φορά ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, τα οποία η χώρα του απειλεί.

Το «Abdulhamid Han» που βγάζουν οι Τούρκοι για γεωτρήσεις στις 9 Αυγούστου

Σε ένα, μάλιστα, κρεσέντο παραλογισμού κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «βασανίζει» τους ψευδομουφτήδες της Θράκης επειδή δεν αποδέχεται τους τουρκικούς σχεδιασμούς στην περιοχή. Την ίδια ημέρα, προκειμένου να συμπληρωθεί η εικόνα των τουρκικών προκλήσεων, ο ψευδοπρόεδρος των Κατεχομένων Ερσίν Τατάρ επέλεξε να φωτογραφηθεί μπροστά από το νέο γεωτρύπανο της Τουρκίας «Abdulhamid Han», το οποίο, όπως έχει ανακοινωθεί, στις 9 Αυγούστου θα ξεκινήσει γενικές γεωτρήσεις, με πολλούς να πιστεύουν ότι μπορεί να δραστηριοποιηθεί και στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This