Κουτσούμπας για τις πυρκαγιές: «Μόνο στη Μύκονο δεν βάλατε ανεμογεννήτριες! Έπαψε να είναι το νησί των ανέμων;»

Για «ένα διαρκές προδιαγεγραμμένο έγκλημα, που έχει την υπογραφή όλων όσοι κυβέρνησαν», μίλησε ο Γ.Γ. της Κ.Ο. του ΚΚΕ

Must Read

Στο στόχαστρο του γ.γ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, βρέθηκαν οι επιλογές της κυβέρνησης όσον αφορά στην αντιμετώπιση των δεκάδων πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη ανά την επικράτεια, κατά τη σημερινή τοποθέτησή του στη Βουλή, όπου και έχει κατατεθεί προς ψήφιση το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «είναι τραγική ειρωνεία την ώρα που η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή ακόμα ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος η χώρα και ο λαός να δοκιμάζονται από καταστροφικές πυρκαγιές». Στη συνέχεια έκανε λόγο για ένα «διαρκές προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έχει την υπογραφή όλων όσοι κυβέρνησαν, καθώς καμία κυβέρνηση δεν είχε ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη, ενώ όλες ενίσχυσαν την εμπορευματοποίηση της γης».

«Τελικά, το προσάναμμα για τις καταστροφικές πυρκαγιές, τις συνέπειές τους μέσα σε αυτό το σύστημα είναι η πολιτική που αντιμετωπίζει τα δάση, τη γη, συνολικά το περιβάλλον ως πηγή κερδοφορίας για μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους», τόνισε στη συνέχεια. Απευθυνόμενος δε στα υπουργικά έδρανα, είπε πως «ακόμα και αυτή τη στιγμή, για να αποφευχθούν τα χειρότερα, πάρτε μέτρα, κάνετε τα αυτονόητα: εξασφαλίστε ακόμα και έκτακτη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, τις αναγκαίες υποδομές και τα μέσα για να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές, προχωρήστε τώρα στις αναγκαίες προσλήψεις, ώστε να καλυφθούν τα 4.000 κενά στους μόνιμους πυροσβέστες και τα 1.500 κενά επιστημονικού προσωπικού στη Δασική Υπηρεσία».

Άμεση καταγραφή των ζημιών και αποκατάσταση και αποζημίωση των πληγέντων

«Ψηφίστε την τροπολογία που κατέθεσε η Κ.Ο. του ΚΚΕ για τη μονιμοποίηση όλων των 5ετών, 7ετών και των εποχικών πυροσβεστών. Προχωρήστε άμεσα στην καταγραφή των ζημιών, στην αποκατάσταση και την αποζημίωση των πληγέντων», προσέθεσε ο γ.γ του ΚΚΕ.

Το κλου της ομιλίας του, ωστόσο, ήταν η αναφορά που έκανε στη… Μύκονο. «Μόνο στη Μύκονο δε βάλατε ανεμογεννήτριες… Γιατί άραγε; Έπαψε να είναι το νησί των ανέμων;», ανέφερε χαρακτηριστικά, με τη συγκεκριμένη ρήση του να γίνεται viral στα social media… μέχρι να πεις «Super Paradise»!

  • Δείτε το αναπάντεχο στιγμιότυπο:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This