Όχι με σαγιονάρα, με την καμήλα έπρεπε να μπει στο γραφείο του Κυριάκου ο Σαουδάραβας!

Αύξηση – ρεκόρ στο Α.Ε.Π. της Σαουδικής Αραβίας λόγω των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και τις αυξήσεις τιμών!

Must Read

Όσοι είχατε την απορία για το πλατύ χαμόγελο του Μοχάμετ Μπιν Σαλμάν όταν είδε τον Κυριάκο, ίσως αυτό να είναι η απάντηση.

Η οικονομία της Σαουδικής Αραβίας αναπτύχθηκε κατά 11,8% το β’ τρίμηνο 2022, διατηρώντας τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης από το 2011, ενισχυμένη από τις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου και την αύξηση της παραγωγής, αφού οι διάφοροι «Κυριάκοι» της Δύσης πέφτουν στις σαγιονάρες του και τον εκλιπαρούν για να τους δώσει περισσότερο πετρέλαιο!

Στο πρόσωπο του Κυριάκου λοιπόν, ο πρίγκιπας με τη σαγιονάρα έβλεπε τον μεγάλο ευεργέτη του, καθώς ο έλληνας πρωθυπουργός πρωτοστάτησε στην Ευρώπη στην σκληρή γραμμή κατά της Ρωσίας έπειτα από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Σκληρή γραμμή που εκτίναξε έσοδα χωρών όπως η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, το Αζερμπαϊτζάν αλλά και η Τουρκία. Μην κοιτάτε που ο Ερντογάν είναι αχάριστος και δεν του φτάνει το γιγάντιο δώρο Μητσοτάκη, αλλά θέλει και έδαφος. Ο Σαουδάραβας αρκείται στο να τον ταπεινώνει με τις σαγιονάρες και να τον υποχρεώνει να βάζει αγήματα και κόκκινο χαλί στο πρωθυπουργικό μέγαρο, παρότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το πρωτόκολλο του πολιτεύματος μας.

Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν εκτός πετρελαίου — η κινητήρια δύναμη της δημιουργίας θέσεων εργασίας — κέρδισε 5,4% ενώ η πετρελαϊκή οικονομία αναπτύχθηκε 23,1% σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις που δημοσίευσε η Γενική Στατιστική Αρχή την Κυριακή.

Η αύξηση των τιμών της ενέργειας μαζί με τον πόλεμο στην Ουκρανία, που άλλαξε τα παγκόσμια πρότυπα στο εμπόριο, την παραγωγή και την κατανάλωση, συνέβαλαν σε αυτήν την αύξηση ρεκόρ του ΑΕΠ. Το πετρέλαιο διαπραγματεύεται περισσότερο από 40% υψηλότερα από ό,τι στην αρχή του έτους και αυξήθηκε περαιτέρω αμέσως μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Σαουδική Αραβία έχει δει τα έσοδα να εκτινάσσονται χάρη στα «100 δολάρια το βαρέλι πετρέλαιο» και την αύξηση της παραγωγής. Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του πετρελαίου αναμένεται να αυξηθεί κατά 19% φέτος, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Αλ-Τζανταάν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Το ποσοστό ανεργίας των πολιτών της Σαουδικής Αραβίας μειώθηκε επίσης στο χαμηλότερο από το 2008, καθώς η οικονομική ανάπτυξη αυξήθηκε λόγω των υψηλότερων εσόδων από τον «μαύρο χρυσό».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This