Σκάνδαλο υποκλοπών – Διασυρμός Μητσοτάκη από τους New York Times: «Αντηχεί τις παλιές σκοτεινές ημέρες της χούντας»!

Και η αποκάλυψη του… αιώνα από τον Άδωνι Γεωργιάδη στους Αμερικανούς

Must Read

Το πολυαναμενόμενο άρθρο των New York Times για το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα είναι ένα πραγματικό «χαστούκι» και για τη χώρα μας, αλλά και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος συνεχίζει να διασύρεται διεθνώς και μαζί του να διασύρει και την Ελλάδα.

Οι Αμερικανοί αρχικά χαρακτηρίζουν «σκάνδαλο» την υπόθεση με τις παρακολουθήσεις, ενώ κάνουν αναφορά στη «χούντα» και σχολιάζουν πως η Ελλάδα σήμερα «είναι γεμάτη συζητήσεις για εκβιασμό, Watergate και ένα μυστικό αστυνομικό κράτος που χρησιμοποιεί ένα διάχυτο, νομικό πρόγραμμα παρακολούθησης με περισσότερες από 15.000 παραγγελίες μόνο πέρυσι, για να ξεκινήσει, να επεκτείνει ή να διακόψει τις υποκλοπές σε αυτή τη χώρα των 10,5 εκατομμυρίων κατοίκων».

«Το σκάνδαλο αντηχεί τις παλιές σκοτεινές ημέρες της στρατιωτικής χούντας της Ελλάδας, αλλά είναι επίσης πολύ σύμφωνο με την τρέχουσα ευρωπαϊκή στιγμή. Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Pedro Sánchez, έχει γίνει στόχος του ισχυρού spyware Pegasus, όπως, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει γίνει και ο Πρόεδρος Emmanuel Macron της Γαλλίας, ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου και κορυφαίος αξιωματούχος της ΕΕ», γράφει χαρακτηριστικά η αμερικανική ιστοσελίδα.

Ενώ δεν παραλείπει να σχολιαστεί στο άρθρο το οποίο υπογράφουν οι Jason Horowitz, και Niki Kitsantonis, ότι το Predator, «ένα κακόβουλο λογισμικό υποκλοπής που χρησιμοποιείται για να διεισδύσει στα κινητά τηλέφωνα, έχει γίνει μέρος του ελληνικού λεξιλογίου».

Οι NYT αφού παραθέτουν τα γεγονότα, συνδέουν τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της ΕΕ με αντίστοιχες κατηγορίες, ενώ στη συνέχεια περιγράφουν τη διαχείριση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κατά την αμερικανική εφημερίδα ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχει «μπει σε λειτουργία damage-control» (με τις παραιτήσεις των Παναγιώτη Κοντολέων και Γρηγόρη Δημητριάδη) αλλά και των σαθρών ισχυρισμών του στο πρόσφατο διάγγελμα για το ότι δεν γνώριζε τι συμβαίνει στην ΕΥΠ που τελεί υπό τον έλεγχό του, όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά οι NYT:

«Απέλυσε τον πιστό του αρχηγό κατασκοπείας, Παναγιώτη Κοντολέων, αποδέχθηκε την παραίτηση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, Γρηγόρη Δημητριάδη — που είναι επίσης ανιψιός του — και έδωσε μια εθνική τηλεοπτική ομιλία αυτή την εβδομάδα γεμάτη αρνήσεις και προτάσεις για μεταρρύθμιση της υπηρεσίας κατασκοπείας, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης επιπέδου  δικαστικού ελέγχου σε αυτό που πολλοί επικριτές αποκαλούν εσωτερική σφραγίδα πριν από την έγκριση υποκλοπής. ‘Δεν το ήξερα και προφανώς δεν θα το επέτρεπα ποτέ’, είπε ο κ. Μητσοτάκης για την κατασκοπεία του πολιτικού του αντιπάλου, αν και η υπηρεσία πληροφοριών της χώρας βρίσκεται υπό την επίβλεψή του».

Μάλιστα, γίνεται και αντιστοίχιση με παρόμοιες κατηγορίες που είχαν αποδοθεί στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, πατέρα του σημερινού Πρωθυπουργού:

«Ο κ. Μητσοτάκης, ένας συντηρητικός που ανέλαβε τον προσωπικό έλεγχο του χαρτοφυλακίου πληροφοριών το 2019 και του οποίου ο πατέρας αποδυναμώθηκε από τις κατηγορίες για πολιτική κατασκοπεία όταν ο ίδιος διετέλεσε πρωθυπουργός πριν από περίπου 30 χρόνια, βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους ελέγχου ζημιών».

Η αποκάλυψη του «αιώνα» από τον Άδωνι Γεωργιάδη!

Με αναφορά στην αυξανόμενη ανησυχία στη Ευρώπη για τις παρακολουθήσεις και την αντιρωσική υστερία, οι NYT σχολιάζουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται πλέον «στην κορυφή της λίστας ανησυχιών. Οι σύμμαχοι του κ. Μητσοτάκη, ένθερμου υπερασπιστή της Ουκρανίας, υποστήριξαν ότι το σκάνδαλο δεν αποτελεί απλώς απειλή για την ελληνική σταθερότητα, αλλά για τον κοινό σκοπό κατά της Ρωσίας».

Κι εκεί έρχεται ο Άδωνις Γεωργιάδης να μεταφέρει και εκτός συνόρων την άπλετη σοφία και λογική του… Γράφουν οι NYT:

«’Αν ήμουν ο κ. Πούτιν, θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν έπεφταν οι κυβερνήσεις που ήταν τόσο αντίθετες στη Ρωσία’, είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός της κυβέρνησης και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας του κ. Μητσοτάκη. Ενώ τόνισε ότι δεν κατηγορεί τη Ρωσία για το χακάρισμα, πρόσθεσε ότι η Ρωσία είχε ασκήσει επιρροή στην Ελλάδα στο παρελθόν, ‘οπότε, αν το έκαναν στο παρελθόν. Γιατί να μην το κάνεουν τώρα;’ Η Τουρκία, επίσης, είπε, ‘θα μπορούσε’ να βρίσκεται πίσω από όλα αυτά»!

Δηλαδή μετά την Αρμενία και την Ουκρανία, η ελληνική Κυβέρνηση στοχοποιεί τώρα τη Ρωσία και την Τουρκία!

Χωρίς να παρουσιάζει στοιχεία υποστήριξης του ισχυρισμού.

Η όλη υπόθεση, γράφουν οι NYT, «έχει προκαλέσει πολιτική αναταραχή στην Ελλάδα, με τις βουλευτικές εκλογές να πλησιάζουν το επόμενο καλοκαίρι».

Και κατά τους Αμερικανούς: «Ο κ. Γεωργιάδης αναγνώρισε ότι οποιαδήποτε απόδειξη ότι ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε για την παρακολούθηση θα ήταν ‘πολύ κακή. Αλλά δεν ήξερε’. Έριξε την ευθύνη σε αυτό που ονόμασε ‘πολιτικό χάλι’ του απολυμένου αρχηγού της ΕΥΠ, αλλά προειδοποίησε επίσης, ότι το σκάνδαλο θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα σε μια αντιπολίτευση πιο ευνοϊκή για τη Ρωσία».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This