Οι Τούρκοι έφτασαν τώρα να αμφισβητούν μέχρι την… Κάλυμνο και τη Λέρο!

Σε απόλυτη παράκρουση τουρκική εφημερίδα γράφει ότι η Μήλος είναι κοντά στην Τουρκία και δεν θα έπρεπε να κατοικείται η Κάλυμνος

Must Read

Αδυνατούν να συγκρατήσουν το παραλήρημά τους οι γείτονες, που από τη μια οι τουρκικές εφημερίδες κατηγορούν την Ελλάδα για παράκρουση και για άδικους φόβους και από την άλλη η τουρκική εφημερίδα Sozcu θέτει νέο θέμα κυριαρχίας των νησιών του Αιγαίου, θεωρώντας… αμφισβητούμενα νησιά την Κάλυμνο και τη Λέρο!

Η τουρκική εφημερίδα σε άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα θα κατασκευάσει γέφυρα μεταξύ αμφισβητούμενων νησιών στο Αιγαίο», που υπογράφει ο Γιασάρ Αντέρ, ξεπερνάει κάθε όριο θράσους και πρόκλησης, φτάνοντας στο σημείο να ισχυρίζεται πως η Κάλυμνος και η Λέρος δεν θα έπρεπε ούτε να… κατοικούνται σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης!

Και προειδοποιεί τους Τούρκους πολίτες ότι η Ελλάδα «θα χτίσει γέφυρα μεταξύ αμφισβητούμενων νησιών στο Αιγαίο», επαναφέροντας στο προσκήνιο ένα παλαιότερο σχέδιο που είχε πέσει στο τραπέζι από τις τοπικές κοινωνίες, για τη σύνδεση Καλύμνου και Λέρου μέσω ενός συμπλέγματος γεφυρών.

Με την απόσταση μεταξύ των ακτών της Λέρου και της Καλύμνου δεν είναι μεγαλύτερη των 2 χλμ., είχε προταθεί η κατασκευή οδικού περάσματος μέσω συμπλέγματος γεφυρών μήκους 760 μέτρων που θα ενώνει τα δύο νησιά, διατρέχοντας παράλληλα, τις υπάρχουσες βραχονησίδες Μεγάλο Γλαρονήσι, Μικρό Γλαρονήσι και Βελόνα. Στη δε μελέτη που εκπονήθηκε περιλαμβάνονται και άλλα ζεύγη νησιών προς διασύνδεση, όπως  Άνδρος και Τήνος, Μήλος και Κίμωλος, Φολέγανδρος και Σίκινος.

Ο Τούρκος αρθρογράφος γράφει ψέματα ότι «το έργο εκπονήθηκε το 2018» και αναφέρει πως τα εν λόγω νησιά βρίσκονται «μια ανάσα από την Τουρκία. Σχεδιάζεται να συνδεθούν 10 νησιά κοντά στις τουρκικές ακτές με γέφυρες».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This