Ο Νίκος Αλιβιζάτος ως καντηλανάφτης του «Αρχιερέα»

Ζητά την παραίτηση Μητσοτάκη, αλλά επιτίθεται στους …καραμανλικούς!

Must Read

Την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών ζητά ο γνωστός συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος με συνέντευξη που παραχώρησε στον ιστότοπο news247.

Αφού λοιπόν τεκμηριώνει την πολιτική ευθύνη του πρωθυπουργού για το σκάνδαλο των υποκλοπών, καταλήγει σε ένα περίεργο συμπέρασμα, ως υστερόγραφο τις παρεμβάσεις του. Γράφει συγκεκριμένα:

«Ως υστερόγραφο, επιτρέψτε μου μια τελευταία επισήμανση. Ο ατυχής χειρισμός της υπόθεσης Ανδρουλάκη από την κυβέρνηση δεν αφύπνισε μόνον την Αριστερά, αλλά και ένα μέρος της Δεξιάς, αυτήν που η άνοδος του κ. Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ περιθωριοποίησε. Το φαινόμενο θα ήταν κωμικό, αν δεν ήταν τραγικό. Διότι, τι άλλο από κακόφωνη υποκρισία αποτελούν οι κατηγορίες για κακοδιοίκηση από τους αρχιερείς της ρουσφετολογίας και τους υπέρμαχους της Ελλάδας των στενών οριζόντων;»

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Νίκος Αλιβιζάτος, ως γνήσιος οπαδός του Κώστα Σημίτη, απευθύνεται στην λεγόμενη καραμανλική πτέρυγα, γι’ αυτό και χρησιμοποιεί τον όρο Αρχιερέας. Προσπαθώντας φυσικά να αντιστρέψει την πολιτική ιστορία του τόπου, αφού ο συγκεκριμένος όρος χρησιμοποιήθηκε από τον Κώστα Καραμανλή για να περιγράψει το πλέον διεφθαρμένο καθεστώς που είχε περάσει από την Ελλάδα, το οποίο όμως κινδυνεύει να χάσει τα πρωτεία από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εδώ όμως ο Αλιβιζάτος διαπράττει δύο τεράστιες γκάφες. Η πρώτη είναι ότι προσπαθεί να καταλογίσει στις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή, «ρουσφετολογία». Λησμονώντας έτσι ότι το μεγαλύτερο ρουσφέτι που έχει καταγραφεί στην μεταπολίτευση, δεν ήταν άλλο από τον διορισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Εθνική Τράπεζα επί κυβέρνησης Κώστα Σημίτη! Όσο κι αν ψάξει κάποιος, δεν πρόκειται να βρει αντίστοιχου μεγέθους ρουσφέτι το οποίο μάλιστα βοήθησε τον Κώστα Σημίτη να ολοκληρώσει την μέγιστη ληστεία του χρηματιστηρίου, όπου φυσικά πλούτισαν όσοι βρίσκονταν κοντά στο στενό πυρήνα της τότε εξουσίας.

Ποιος θα λησμονήσει ότι όταν ο Κώστας Καραμανλής και ο Γιώργος Αλογοσκούφης κατακεραύνωναν την τότε διοίκηση της Εθνικής εντός κοινοβουλίου, την ίδια στιγμή ο επίτιμος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πατέρας του διορισμένου ιού, έβγαινε μπροστά στις κάμερες και αποθέωνε την διοίκηση Καρατζά; Κάνοντας σαμποτάζ ακόμα και στην παράταξη του, ακριβώς λόγω του διορισμένου -με παχυλό μισθό- υιού;

Αλλά και η αναφορά στην Ελλάδα των «ανοικτών οριζόντων», είναι ο ορισμός της ακαδημαϊκής «παλαβομάρας». Διότι, «ανοιχτός» είναι ο Ελληνικός ορίζοντας όταν τον ατενίζει κάποιος δεκάδες ναυτικά μίλια ανοιχτά του Καστελόριζου και του συμπλέγματος της Μέγιστης. Αυτόν τον ορίζοντα επιχείρησε να ακρωτηριάσει ο αρχιερέας Σημίτης με τις επαίσχυντες συμφωνίες του Ελσίνκι και της Μαδρίτης, όπου εάν είχαν ολοκληρωθεί, ο Έλληνας θα ντρεπόταν να κοιτάξει ακόμα και από το παράθυρο του στην Εύβοια, από τον φόβο μην δει κάποια τουρκική φρεγάτα στα ανοιχτά. Ελέω Κώστα Σημίτη φυσικά, που αναγνώρισε ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο…

Το γιατί τώρα ο Νίκος Αλιβιζάτος ζητά την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ξεπεράσει ακόμα και τον Κώστα Σημίτη, περιορίζοντας τον ελληνικό ορίζοντα στα δυόμιση ναυτικά μίλια από την Σητεία, προφανώς έχει την εξήγηση του. Το κύκλωμα του Αρχιερέα, επιθυμεί μία κυβέρνηση τεχνοκρατών μετά την παραίτηση Μητσοτάκη, όπου φυσικά θα ηγείται πρόσωπο της αρεσκείας τους.

Θα στεναχωρηθεί λοιπόν ο Νίκος Αλιβιζάτος εάν μάθει ότι τα «επιχειρηματικά εξαπτέρυγα» του Κώστα Σημίτη αλλά και άλλοι «καντηλανάφτες», έχουν στραφεί πλέον στον πολιτικό χώρο που ο ίδιος κατηγορεί για ρουσφετολογία, προκειμένου να βρεθεί μία σωτήρια λύση για την Ελλάδα. Διότι ακόμα και η χειρότερη «πλάκα», κάποτε λαμβάνει ένα τέλος.

Ένας προφήτης, μα τι προφήτης!

Κλείνοντας πάντως πρέπει να κάνουμε και μία αναφορά στις τρομερές προφητείες του Νίκου Αλιβιζάτου. Η πιο πρόσφατη, ήταν στο βιβλίο του, στο οποίο οραματιζόταν την Ελλάδα μετά το τέλος της δεύτερης θητείας του Κυριάκου Μητσοτάκη! Σήμερα δηλαδή ο Νίκος Αλιβιζάτος ζητά την παραίτηση του πρωθυπουργού για τον οποίο πριν λίγο καιρό έγραφε ότι θα εξαντλήσει άνετα δύο θητείες ως πρωθυπουργός! Τύφλα να ‘χει ο Νοστράδαμος…

Έχει πει όμως και αλήθειες ο Νίκος Αλιβιζάτος. Σαν αυτή για τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι ο τότε πρωθυπουργός «πιάνει πουλιά στον αέρα»! Σήμερα βέβαια περιέργως έχει λησμονήσει και τις δυο του προφητείες…

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This