Ξαφνικό σόου από Στουρνάρα! Εμφανίστηκε ως… εγγυητής σταθερότητας

«Μυρίστηκε» εκλογές και κυβέρνηση τεχνοκρατών

Must Read

Και ξαφνικά, από το πουθενά, εμφανίστηκε ο Γιάννης Στουρνάρας για να κάνει αισθητή την παρουσία του και να δηλώσει εγγυητής της σταθερότητας της χώρας, δίνοντας συμβουλές, ως «σοφός», στην κυβέρνηση!

Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος σε ρεπορτάζ εφημερίδας του συγκροτήματος Μαρινάκη αισθάνεται ανακουφισμένος που η ελληνική οικονομία τα κατάφερε και καλεί την κυβέρνηση «να μην περιπέσει εξαιτίας της πολιτικής κρίσης στην παροχολογία» για να μην υπάρχει πολιτική αστάθεια.

Πλασάρεται ως μέγας τεχνοκράτης ο ανακουφισμένος Στουρνάρας και δεν δείχνει να τον ανησυχούν, ας πούμε, τα νέα τιμολόγια των εταιριών ηλεκτρικής ενέργειας, που γονατίζουν τους Ελληνες, και η ακρίβεια που έχει τσακίσει τα νοικοκυριά, αλλά οι παροχές που ίσως δώσει ο Μητσοτάκης. Και ναι μεν του δίνει συμβουλές να μην υποκύψει στην παροχολογία, από την άλλη όμως δίνει το στίγμα ότι αυτός είναι ο «εγγυητής» που θα ήθελαν οι ξένοι!

«Δεν πρέπει να αντιστρέψουμε τα σωστά μέτρα των Μνημονίων»

Εκμεταλλευόμενος τον θεσμικό του ρόλο, θεωρεί εαυτόν επιτυχημένο, και πριν από λίγες ημέρες δήλωσε στην «Καθημερινή», στο πλαίσιο της εξόδου της Ελλάδας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας: «Πρέπει να προσέξουμε να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος που μας οδήγησαν στα Μνημόνια. Δεν πρέπει να αντιστρέψουμε τα σωστά μέτρα των Μνημονίων, π.χ. στο Ασφαλιστικό, στη φορολογία και τη δημοσιονομική διαχείριση, που εξασφάλισαν δημοσιονομική ισορροπία».

Οι πιέσεις που ασκούνται στην κυβέρνηση, και προσωπικά πλέον στον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι μεγάλες και οι προσωπικότητες που στο παρελθόν με τις πράξεις τους «βούλιαξαν» την Ελλάδα και τους Ελληνες παρουσιάζονται ως εγγυητές της συνέχισης της σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής.

Και γίνονται εύκολα αντιληπτοί, όπως καταγγέλλεται και από την αξιωματική αντιπολίτευση, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά να γράφει: «Καθώς καταρρέει ο Μητσοτάκης, φουντώνουν ξανά τα σενάρια για κυβέρνηση τεχνοκρατών. Με απλά λόγια, για να καταλαβαινόμαστε: Κάποιοι επιθυμούν “να πέσει ο Μητσοτάκης, αλλά όχι και να έρθει ο Τσίπρας”. Η συνταγή έχει συγκολλητική ουσία το σχέδιο Πισσαρίδη, καύσιμο το Ταμείο Ανάκαμψης και τεχνοκράτες στην πρώτη γραμμή. Τις κυβερνήσεις, όμως, τις βγάζει ο λαός. Όχι τα ανακτοβούλια της χρεοκοπίας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This