Ο Μητσοτάκης πήγε στο Κατάρ για το… Μουντιάλ!

Συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο

Must Read

Το Παγκόσμιο Κύπελλο, η προετοιμασία του και ίσως τα προβλήματα του ποδοσφαίρου παγκοσμίως συζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη… σημαντικότατη επίσκεψή του στο Κατάρ, που προέκυψε εντελώς ξαφνικά την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην πρώτη επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Κατάρ, χώρα χρηματοδότη της Τουρκίας, ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία εκτός από τον εμίρη της αραβικής χώρας, σεΐχη Τανίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θανί, να συναντηθεί και με τον πρόεδρο της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο. Οπως μάλιστα διευκρινίστηκε με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, η συνάντησή του με τον κ. Ινφαντίνο έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα και συζητήθηκε η προετοιμασία εν όψει των αγώνων του Παγκόσμιου Κυπέλλου που αρχίζουν στο Κατάρ τον Νοέμβριο, «καθώς και οι εξελίξεις στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο», χωρίς να διευκρινίζεται εάν συζήτησαν και για μεταγραφές, καθώς είμαστε σε μεταγραφική περίοδο.

Μπαλίτσα και… φυσικό αέριο

Μπαλίτσα, όμως, είχε το μενού και στη συζήτηση του πρωθυπουργού, που αποδεικνύει ότι παραμένει για τα καλά σε αυγουστιάτικο κλίμα παρά το ότι τελείωσε τις διακοπές και τις βουτιές που έκανε στην Κρήτη, με τον σεΐχη του Κατάρ. Οπως τονίζεται, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον εμίρη του Κατάρ για την ανάληψη από τη χώρα του της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA, που συνοδεύτηκε από πολύ θόρυβο για τους κάθε λογής τρόπους που χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να επιτευχθεί.

Αποδεικνύοντας το μεράκι του για το ποδόσφαιρο μάλιστα ο πρωθυπουργός απεδέχθη την πρόσκληση του σεΐχη να επισκεφτεί ξανά το Κατάρ κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.
Κατά τα άλλα, ο πρωθυπουργός στη συνάντησή του με τον Αλ Θανί συζήτησε για τις τρέχουσες περιφερειακές εξελίξεις και υπογράμμισε την ανάγκη για την επικράτηση κλίματος σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και την αποφυγή ενεργειών υπονόμευσης της ειρήνης εν μέσω της αναταραχής που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ιδιαίτερη έμφαση, κατά τη συνάντηση, δόθηκε στον τομέα της ενέργειας και στις δυνατότητες ενίσχυσης και συστηματοποίησης της συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα, δεδομένης της ηγετικής θέσης του Κατάρ στην παραγωγή φυσικού αερίου και της στρατηγικής της κυβέρνησης για τη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας και την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This