«Χαστούκι» στον Πρετεντέρη από καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου

Must Read

Καταπέλτης ήταν ο καθηγητής Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Ξενοφών Κοντιάδης για την επίθεση που δέχτηκε από τον γνωστό υμνητή του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γιάννη Πρετεντέρη. 

Ο καθηγητής, ο οποίος χθες εξέφρασε την άποψή του, συμφωνώντας με όλους τους Συνταγματολόγους που έχουν τοποθετηθεί έως τώρα για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, σημείωσε ότι «η παραίτηση του πρωθυπουργού και η σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος σύμφωνα με το άρθ. 38 παρ. 2 του Συντάγματος είναι η συνταγματικά ορθότερη λύση».

Ο Πρετεντέρης λοιπόν με αφορμή την ηχηρή παρέμβαση του κ. Κοντιάδη, του επιτέθηκε ταυτίζοντας τον με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν! Όποιος δηλαδή ζητά την παραίτηση του Μητσοτάκη μετά από τα τρομερά σκάνδαλα που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας… γίνεται «εσωτερικός εχθρός».

Σε απάντησή του σήμερα ο κ. Κοντιάδης σφάζει με το γάντι τον Πρετεντέρη: «Ο κ. Πρετεντέρης μου κάνει σήμερα τη μεγίστη τιμή να με αναφέρει στην επιφυλλίδα του στα ΝΕΑ ως «δεύτερο και καταϊδρωμένο μετά τον Ερντογάν» να ζητάω την παραίτηση Μητσοτάκη». Ο εθνικόφρων κ. Πρετεντέρης θεωρεί λοιπόν ότι ζητώντας σύμφωνα με το Σύνταγμα και την πάγια πρακτική στις ώριμες κοινοβουλευτικές δημοκρατίες την απόδοση πολιτικής ευθύνης στον πρωθυπουργό για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων» αναφέρει και προσθέτει «με την επιφυλλίδα του αποδεικνύει ότι έρχεται [σ.σ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης] πρώτος και καλύτερος κοντά στις αυταρχικές αντιλήψεις του κ. Ερντογάν, που ασφαλώς παρακολουθεί τις επικοινωνίες των πολιτικών του αντιπάλων χωρίς να ανοίγει μύτη» σημειώνει μεταξύ άλλων.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Ξενοφώντα Κοντιάδη:

«Ο κ. Πρετεντέρης μου κάνει σήμερα τη μεγίστη τιμή να με αναφέρει στην επιφυλλίδα του στα ΝΕΑ ως «δεύτερο και καταϊδρωμένο μετά τον Ερντογάν» να ζητάω την παραίτηση Μητσοτάκη. Δυστυχώς δεν είμαι καν τριτοτέταρτος επειδή με πρόλαβαν άλλοι συνταγματολόγοι, με πιο πρόσφατο τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο. Ο παραλληλισμός του κ. Πρετεντέρη δεν είναι ηλίθιος, όπως φαίνεται εκ πρώτης όψεως, αλλά πολύ καλά στοχευμένος: Παραπέμπει σε «εθνική μειοδοσία».

Ο εθνικόφρων κ. Πρετεντέρης θεωρεί λοιπόν ότι ζητώντας σύμφωνα με το Σύνταγμα και την πάγια πρακτική στις ώριμες κοινοβουλευτικές δημοκρατίες την απόδοση πολιτικής ευθύνης στον πρωθυπουργό για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, για το οποίο απέπεμψε ο ίδιος δύο στενούς συνεργάτες του ως πολιτικός και διοικητικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, κατατάσσομαι στην ίδια κατηγορία με έναν εχθρό της πατρίδας. Κατά την άποψή μου πάλι, με την επιφυλλίδα του αποδεικνύει ότι έρχεται πρώτος και καλύτερος κοντά στις αυταρχικές αντιλήψεις του κ. Ερντογάν, που ασφαλώς παρακολουθεί τις επικοινωνίες των πολιτικών του αντιπάλων χωρίς να ανοίγει μύτη» καταλήγει. 

Δείτε επίσης: Καθηγητής Ξενοφών Κοντιάδης: Ο Μητσοτάκης πρέπει άμεσα να παραιτηθεί

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This