Πανηγυρικά βίντεο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων για την Μικρασιατική Καταστροφή

Ονειρεύονται τον... Μωάμεθ τον Πορθητή!

Must Read

Με συνεχή βίντεο πανηγυρίζουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στην σελίδα του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας τα 100 χρόνια της… μεγάλης τους νίκης -όπως την αποκαλούν- δηλαδή την Μικρασιατική Καταστροφή, που έπνιξαν στο αίμα το ελληνικό στοιχείο της Μικράς Ασίας.

Στο κανάλι youtube των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και στο Twitter τα βίντεο δίνουν και παίρνουν, με τον τίτλο μάλιστα «Ο ήχος των βημάτων της Μεγάλης Νίκης στην 100η επέτειό της». Οι αφηγήσεις στα συγκεκριμένα βίντεο ξεκινάνε από τις 27 Αυγούστου 1922 και καταλήγουν στη «μαύρη μέρα» της 30ης Αυγούστου.

«Όπως ο Μωάμεθ ο Πορθητής ξεκίνησε μια νέα εποχή καταφέρνοντας να καταστρέψει τα «απόρθητα τείχη» με τα κανόνια του, έτσι και εγγόνια του έπεφταν σαν κεραυνός επάνω στους Έλληνες, γράφοντας αυτήν τη φορά την δική τους ιστορία στους ουρανούς με τα κανόνια τους, στη Μεγάλη Επίθεση. Αδιαφορώντας για τον θάνατο, ο Τούρκος στρατιώτης όρμησε στον εχθρό και άρχισε να καταλαμβάνει τις ελληνικές θέσεις επιτιθέμενος εφ’ όπλου λόγχη. Το σώμα των μονάδων του ιππικού μας κυριάρχησε στην ελληνική γραμμή υποχώρησης. Το Αφιόν Καραχισάρ έπεσε στα χέρια των τουρκικών δυνάμεων, οι οποίες κατάφεραν σοβαρά πλήγματα στις ελληνικές θέσεις. Ο ελληνικός στρατός, που κατατροπώθηκε, έγινε χίλια κομμάτια και υποχώρησε άτακτα, καίει και καταστρέφει τα χωριά της Ανατολίας όπου ξέρει ότι δεν θα ξαναγυρίσει ποτέ. Δεν δίστασαν ακόμη και να σφάξουν αθώους ανθρώπους. Οι Έλληνες είχαν συντριβεί», αναφέρει χαρακτηριστικά ένα από τα βίντεο που ανάρτησαν οι Τούρκοι.

Είναι δε τόσο το μένος που σε άλλη αναφορά, ακούγεται: «Έτσι ξεκίνησε η Μεγάλη Επίθεση του ηρωικού μας στρατού, που κατάφερε καταστροφικά πλήγματα στον ληστρικό στρατό, ο οποίος είχε μετατρέψει τα κατεχόμενα επί 3 χρόνια εδάφη μας σε αποκαΐδια και έσφαξε το έθνος μας»!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This