Συγκλονιστικός Χαρακόπουλος: Αφού μας «έφτυσε» το ΠΑΣΟΚ, να αλλάξουμε τον εκλογικό νόμο!

Το ΠΑΣΟΚ δεν θα κυβερνήσει με τη ΝΔ, να επανέλθει ο εκλογικός νόμος Παυλόπουλου!

Must Read

Επίδειξη ειλικρίνειας και καθαρές κουβέντες από τον Χαρακόπουλο, μόνο που έρχεται δεύτερος. Είχε προηγηθεί ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης, ο οποίος μάλιστα βρίσκεται πολύ κοντά στο Μαξίμου, διότι οι οικογενειακές σχέσεις Μητσοτάκηδων – Μπουτσικάκηδων, μετρούν πολλές δεκαετίες.

Το άγχος όμως των βουλευτών της ΝΔ καταδεικνύει περίτρανα η νέα παρέμβαση του Μάξιμου Χαρακόπουλου – δεύτερη μέσα σε 3 μέρες – για να αλλάξει η κυβέρνηση τον εκλογικό νόμο και να επαναφέρει το μπόνους των 50 εδρών του νόμου Παυλόπουλου. Ο Μ. Χαρακόπουλος προειδοποιεί ότι το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ δεν θα συγκυβερνήσει με τη ΝΔ, καθιστώντας μονόδρομο την ανάγκη της ΝΔ να υπάρξει μπόνους για το πρώτο κόμμα.

«Ο εκλογικός νόμος μαζί με την αποτύπωση της λαϊκής βούλησης θα πρέπει να δίνει κυβερνησιμότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη θητεία του, βλέποντας ότι χάνει τις εκλογές, μας άφησε ως “νάρκη” την απλή αναλογική. Η αλλαγή του εκλογικού νόμου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, με το κλιμακωτό μπόνους, είχε στόχο, υπό προϋποθέσεις, αν δεν υπήρχε αυτοδυναμία, τη δημιουργία ευρύτερων συναινέσεων», επισημαίνει ο Μ. Χαρακόπουλος και προσθέτει: «ωστόσο, στο τοξικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί και με την αλαζονική συμπεριφορά του αρχηγού του τρίτου κόμματος, που εκ προοιμίου αρνείται στον αρχηγό του πρώτου κόμματος να είναι πρωθυπουργός -όπως συμβαίνει σε όλο το κόσμο σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας- επιβάλλεται η αναθεώρηση του εκλογικού νόμου». «Θεωρώ ότι πρέπει να επανεξεταστεί η επαναφορά του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, ώστε να είναι ευχερέστερη η επίτευξη αυτοδυναμίας», καταλήγει.

Δείτε για την ιστορία την αποκάλυψη που είχε κάνει ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης στην εκπομπή Αλερτ στην πολιτική, όπου πρώτος έθεσε το θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This