Βαρύτατα εκτεθειμένος ο Τσιάρας!

Ευθύνες για τη λειτουργία της ΕΥΠ ακόμη και σε κυβερνήσεις της... δεκαετίας του '80

Must Read

Ευθύνες σε προηγούμενες κυβερνήσεις, ακόμα και της δεκαετίας του ’80, για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΥΠ επιρρίπτει, εμμέσως πλην σαφώς, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας για να καλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για το απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό γεγονός των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Βαθιά εκτεθειμένος και ο ίδιος, δήλωσε χθες ότι «πιθανότατα υπάρχει ένα θεσμικό κενό στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, αλλά πρόκειται για πρακτική που ακολουθούνταν συστηματικά και κατά τη διάρκεια της θητείας και άλλων κυβερνήσεων, όπως και επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ», και πρόσθεσε πως «είμαστε διατεθειμένοι να αναλάβουμε τις θεσμικές πρωτοβουλίες για να μην επαναληφθούν τέτοια ζητήματα».

Μόνο που ξέχασε να πει ο κ. Τσιάρας πως η εποπτεία της ΕΥΠ από τον ίδιο τον πρωθυπουργό δεν ήταν συνηθισμένο φαινόμενο -μία φορά είχε γίνει-, ενώ ποτέ δεν αποδείχθηκε ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε πολιτικούς αντιπάλους κάποιας κυβέρνησης.

Επιπλέον, ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε για την υπόθεση ότι πρέπει να φανεί η αλήθεια και ότι είναι πολύ λεπτές οι γραμμές και μπορεί με μεγάλη δυσκολία κάποιος να ξεκαθαρίσει. «Η συζήτηση θεωρώ θα έπρεπε να είχε ως πραγματική βάση τον λόγο που γίνονται οι παρακολουθήσεις» είπε και τόνισε πως «αν το συζητήσουμε, θα καταλήξουμε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα και επιλογές. Δεν γίνεται να απαξιώσουμε το τεράστιο έργο της υπηρεσίας. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στη δημόσια συζήτηση».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This