Υποκλοπές: «Γαλάζια» κόλπα για την αποφυγή της έρευνας!

Όσα αναμένονται στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής με την ακρόαση εννέα προσώπων

Must Read

Με την επίκληση των τύπων και του γράμματος του Κανονισμού της Βουλής η Ν.Δ. θα προσπαθήσει στη σημερινή πολυαναμενόμενη συνεδρίαση της Eπιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας να αποφύγει την κατ’ ουσίαν διερεύνηση του σκανδάλου των παρακολουθήσεων.

Οι εμπλεκόμενοι στην πολύκροτη υπόθεση περνούν το πρωί το κατώφλι της επιτροπής, σε μια συνεδρίαση που δεν αποκλείεται να μετατραπεί σε παρωδία, με ταυτόχρονη ακρόαση 9 προσώπων και με κάθε κόμμα να προχωρά και σήμερα σε στοχευμένες διαρροές κατά το δοκούν. Οσο για τη Ν.Δ., θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να μην υπάρξει πραγματικός έλεγχος της Βουλής, στρίβοντας, μεταξύ άλλων, και διά του… απορρήτου. Οι προθέσεις της άλλωστε φάνηκαν και χθες, κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων, όπου ετέθη από τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα το θέμα της μυστικότητας της συνεδρίασης. Απηύθυνε συγκεκριμένα σύσταση στους βουλευτές προκειμένου να τηρηθεί το απόρρητο, να αφήσουν τα κινητά τους εκτός αιθούσης, με τα κόμματα να αντιδρούν, λέγοντας πως κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται ούτε από το Σύνταγμα ούτε από τον Κανονισμό.

Μάλιστα, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 ζήτησαν τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της επιτροπής, εκτός των αποσπασμάτων που άπτονται ζητημάτων εθνικής ασφάλειας, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε από την πλειοψηφία. Επιπροσθέτως, τα κόμματα κατήγγειλαν και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί σήμερα, επισημαίνοντας πως η συνακρόαση 9 προσκεκλημένων δεν θα επιτρέψει την ουσιαστική συζήτηση και τον πραγματικό έλεγχο.

Η ζωντανή μετάδοση της απόρρητης συνεδρίασης, που ποτέ δεν συνέβη

Αλγεινή εντύπωση εν τω μεταξύ προκάλεσε ο ισχυρισμός του προέδρου της Βουλής πως ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο» έκανε ζωντανή μετάδοση της απόρρητης συνεδρίασης της περασμένης εβδομάδας, κάτι το οποίο ωστόσο ουδέποτε συνέβη. Μετά την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Τασούλας ανακάλεσε. Λίγο αργότερα, μιλώντας στους δημοσιογράφους παραδέχθηκε πως πράγματι δεν υπήρξε live μετάδοση της συνεδρίασης από τον συγκεκριμένο σταθμό, επέμεινε ωστόσο στην ύπαρξη ηχητικού και την αναμετάδοσή του από κάποιο μέσο, το οποίο όμως αρνήθηκε να κατονομάσει…

Σε κάθε περίπτωση, τα χθεσινά δεν ήταν παρά προάγγελος της σημερινής «καυτής» συνεδρίασης, στην οποία αναμένεται να παραστούν ο νυν και ο τέως διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, οι πρώην διοικητές της υπηρεσίας επί Τσίπρα και επί Σαμαρά, η νυν και ο πρώην εισαγγελέας της ΕΥΠ, ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ, καθώς και ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Την άμεση διαβίβαση στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας του συνόλου του φακέλου της ΕΥΠ και όλων των πληροφοριών που αφορούν την υπόθεση Ανδρουλάκη, αιτείται η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της επιτροπής, Θανάση Μπούρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This