Κάνει «τζιζ» για το Στέιτ Ντιπάρτμεντ η καταδίκη των αισχρών τουρκικών προκλήσεων

Και το... ανέκδοτο της ημέρας από τις Βρυξέλλες: «Η ΕΕ επαναλαμβάνει την προσδοκία της από την Τουρκία να εργαστεί σοβαρά για την αποκλιμάκωση των εντάσεων με βιώσιμο τρόπο...»

Must Read

Για μια ακόμη φορά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δια των ίσων αποστάσεων, δείχνει την υποστήριξή του στην Τουρκία, η οποία αυξάνει και κλιμακώνει τις εντάσεις και τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας.

Το Αμερικανικό Υπουργείο συνεχώς εξισώνει τον θύτη με το θύμα, αδιαφορώντας για τις ελληνικές θέσεις και επιδεικνύοντας συνεχώς ανοχή (που σημαίνει υποστήριξη) στην τουρκική προπαγάνδα και διαστρέβλωση της πραγματικότητας.




Σε ερώτηση του ΑΝΤ1, όπου παρατέθηκαν και οι πρόσφατες κατάπτυστες δηλώσεις του Ταγίπ ΕρντογάνΚοιτάξτε την Ιστορία. Αν θα προχωρήσετε άλλο το τίμημα θα είναι βαρύ. Μία μόνο κουβέντα έχουμε για την Ελλάδα: Μην ξεχνάτε τη Σμύρνη. Δεν δεσμευόμαστε από την κατοχή που κάνατε στα νησιά. Όταν έρθει η ώρα θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Όπως λέμε, μία νύχτα μπορεί ξαφνικά να έρθουμε») για το πως σχολιάζει η πλευρά των ΗΠΑ το εθνικιστικό παραλήρημα του Τούρκου Προέδρου, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε:

«Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τους Συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, την Ελλάδα και την Τουρκία, να εργαστούν μαζί για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών με διπλωματία. Καλούμε όλα τα μέρη να αποφύγουν τη ρητορική και τις ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν περαιτέρω την ένταση».

Θαύμα, θαύμα! Κάτι ψέλλισε και η ΕΕ

«Οι συνεχείς εχθρικές δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας κατά της Ελλάδας και του ελληνικού λαού εγείρουν σοβαρές ανησυχίες και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις πολύ αναγκαίες προσπάθειες αποκλιμάκωσης στην Ανατολική Μεσόγειo», τονίζει σχετικά μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Πίτερ Στάνο.

Ολόκληρη η δήλωση αναφέρει τα εξής:

«Οι συνεχείς εχθρικές δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας κατά της Ελλάδας και του ελληνικού λαού εγείρουν σοβαρές ανησυχίες και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις πολύ αναγκαίες προσπάθειες αποκλιμάκωσης στην Ανατολική Μεσόγειο που απαιτούνται στα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Μάρτιο και τον Ιούνιο του 2021 και τον Ιούνιο του 2022.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επανειλημμένα τονίσει ότι οι διαφορές πρέπει να διευθετούνται ειρηνικά, με πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των ζωτικών και θεμιτών συμφερόντων των χωρών. Οι απειλές και η επιθετική ρητορική είναι απαράδεκτες και πρέπει να σταματήσουν. Η δέσμευση σε έναν ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο είναι απαραίτητη για την εκτόνωση των εντάσεων, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης και την ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας.

Η ΕΕ επαναλαμβάνει την προσδοκία της από την Τουρκία να εργαστεί σοβαρά για την αποκλιμάκωση των εντάσεων με βιώσιμο τρόπο προς το συμφέρον της περιφερειακής σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και να σεβαστεί πλήρως την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών μελών της ΕΕ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This