Νέο χτύπημα Τζαβάρα για τις υποκλοπές

Χαρακτηρίζει πρωτοφανή την επίκληση του απορρήτου και ζητά να καταθέσουν εκ νέου οι Γρηγόρης Δημητριάδης και Παναγιώτης Κοντολέων

Must Read

Και νέο εσωκομματικό χτύπημα στην κυβέρνηση από τον Κώστα Τζαβάρα, ο οποίος με αφορμή το πολύκροτο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων έχει ξεσπαθώσει, ασκώντας δημόσια κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο φως η υπόθεση δεν έχει διστάσει να διαφοροποιηθεί είτε μέσα από τις παρεμβάσεις του στα μίντια είτε με τη στάση του στην Επιτροπή Θεσμών, στην οποία είναι μέλος. Χθες προχώρησε σε μια ακόμη πιο ηχηρή παρέμβαση, μέσω αιχμηρού άρθρου του στην ενημερωτική ιστοσελίδα ieidiseis, στο οποίο χαρακτηρίζει πρωτοφανή την επίκληση του απορρήτου και ζητά να καταθέσουν εκ νέου οι Γρηγόρης Δημητριάδης και Παναγιώτης Κοντολέων.

Οπως γράφει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, η προβολή του απορρήτου από τους εμπλεκομένους που τοποθετήθηκαν την περασμένη Πέμπτη στην πολυαναμενόμενη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας «διασαλεύει τη συνταγματική και κοινοβουλευτική τάξη του δημοκρατικού πολιτεύματος και δημιουργεί ένα απαράδεκτο προηγούμενο, που περιορίζει -και στην εξεταζόμενη περίπτωση αχρηστεύει- την ελεγκτική λειτουργία της Βουλής προς την κυβέρνηση, η οποία αποτελεί θεμέλιο του κοινοβουλευτικού συστήματος». Ακόμη, μέσω του ίδιου άρθρου του στον ιστότοπο ο Κώστας Τζαβάρας αφήνει βαρύτατες αιχμές για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέροντας πως «στις φιλελεύθερες κοινοβουλευτικές δημοκρατίες οι μυστικές υπηρεσίες του κράτους απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση σκοπών αλλότριων σε σχέση με αυτούς που περιλαμβάνονται στη νόμιμη αποστολή τους και η συνθήκη αυτή ουσιαστικά διακρίνει μια αληθινή φιλελεύθερη δημοκρατία από μια κατ’ επίφαση δημοκρατία περιορισμένης ελευθερίας, που δεν σέβεται την αρχή του κράτους δικαίου και δεν προστατεύει τα θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα».

Προσθέτει, δε, στον ίδιο ακριβώς τόνο πως «η παράδοξη εξέλιξη αυτής της υπόθεσης, που μας μελαγχολεί, μας εξοικειώνει με τον θρίαμβο του “απόρρητου” και μας προϊδεάζει για την επικράτηση του “σκοτεινού” και του “αδιευκρίνιστου”, για την κυριαρχία της άτυπης πολιτικής δράσης, που διαπερνάει όλες τις κρατικές λειτουργίες χωρίς να αφήνει ίχνη, διαμορφώνοντας καταστάσεις, επιλύοντας προβλήματα και ικανοποιώντας συμφέροντα με άμεση, εγκάρδια συνεννόηση των ενδιαφερομένων».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This