Στον κόσμο τους οι νεοφιλελεύθεροι του Μητσοτάκη!

Υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη επιδίδονται σε απείρου κάλλους δηλώσεις, αποδεικνύοντας ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα

Must Read

Δεν περνάει μέρα που οι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη να μην αποδεικνύουν με δηλώσεις και ενέργειές τους πως δεν έχουν καμία σχέση με την κοινωνική πραγματικότητα. Υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη που ζουν μακριά και έξω από τις ανάγκες των πολιτών, και οι οποίοι μπροστά τους βλέπουν μόνο αριθμούς και οικονομικά μεγέθη που λένε ότι πρέπει να βελτιωθούν με κάθε τρόπο, αδιαφορώντας αν πίσω από αυτούς τους αριθμούς είναι άνθρωποι.

Ανθρωποι οι οποίοι δύσκολα εξασφαλίζουν τα βασικά για την καθημερινότητά τους, άνθρωποι οι οποίοι θα παγώσουν από το κρύο τον χειμώνα, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν τους οικιακούς λογαριασμούς, που αναγκάζονται να διακόψουν τα παιδιά τους από τις σπουδές τους γιατί δεν έχουν να πληρώσουν για τη διαβίωσή τους αν σπουδάζουν σε άλλη πόλη.

Αυτή η αδιαφορία δεν είναι τυχαία, έχει συγκεκριμένο όνομα και λέγεται νεοφιλελεύθερη σκέψη και πολιτική και τη βρίσκει κανείς σε αφθονία στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, κυρίως από υπουργούς και στελέχη ή που ήρθαν από άλλους χώρους και δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της παράταξης στην οποία ιστορικά ανήκει το κυβερνών κόμμα ή που προέρχονται από την αγορά και τις επιχειρήσεις, υπηρετούν μόνο τον πρωθυπουργό και όχι το κόμμα και μοναδικό στόχο έχουν να κάνουν πάση θυσία πολιτική καριέρα. Είναι στελέχη που προκαλούν με δηλώσεις αναλγησίας και κυνισμού, και συναγωνίζονται καθημερινά για το ποιος θα πει την πιο κυνική «ατάκα» αντί να κρατάνε στους δύσκολους καιρούς χαμηλούς τόνους και να αφουγκράζονται την κοινωνία και τις ανάγκες της.

Σαν τον αναπληρωτή υπουργό Στέλιο Πέτσα που δήλωσε στις αρχές της εβδομάδας πως «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει», όταν του επισημάνθηκε από τους δημοσιογράφους ότι πολλοί άνθρωποι δεν έχουν χρήματα να μετατρέψουν τον καυστήρα τους από το φυσικό αέριο στο πετρέλαιο, ιδίως όταν πριν από μερικά χρόνια είχαν πληρώσει πολλά χρήματα για την ακριβώς αντίστροφη μετατροπή. Και το είπε χωρίς να αντιληφθεί αρχικώς πόσο αποκρουστική ήταν η φράση που εκστόμισε, ακριβώς γιατί αυτός είναι ο τρόπος που σκέφτονται κι αυτός και άλλοι στην κυβέρνηση. Γι’ αυτό μικρή σημασία έχει η συγγνώμη που ζήτησε την επομένη, γιατί φαινόταν σαν να μην την πίστευε, αλλά την είπε επειδή του τράβηξαν κάποιοι το αυτί, λόγω των αντιδράσεων.

Μίλια μακριά από την κοινωνική πραγματικότητα

Για να γίνει αντιληπτό, όμως, πόσο μακριά από την κοινωνική πραγματικότητα βρίσκονται τα κυβερνητικά στελέχη, την επόμενη ακριβώς ημέρα ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος είπε με κάθε σοβαρότητα ότι δεν πρόκειται να επιβαρυνθούν πολύ οι καταναλωτές στους λογαριασμούς ρεύματος παρά μόνο ένα 30%, γιατί η μεγαλύτερη επιβάρυνση καλύπτεται από τον Προϋπολογισμό. Είναι δυνατόν να θεωρεί ότι ένα 30% σε έναν μόνο λογαριασμό -χωρίς να υπολογίσουμε τα άλλα έξοδα ενός σπιτιού που επίσης έχουν αυξηθεί πάρα πολύ- δεν είναι μεγάλη επιβάρυνση, όταν οι μισθοί και οι συντάξεις για τη μεγάλη πλειονότητα των πολιτών είναι καθηλωμένοι σε μερικά κατοστάρικα τον μήνα! Και επίσης ο Προϋπολογισμός δεν είναι χρήματα του φορολογουμένου; Ποιος πληρώνει πάλι;

Κι αφού ο λόγος και η γραφή για τους Πέτσα και Σκέρτσο, ας δούμε τι άλλο έχουν πει στο παρελθόν οι δύο υπουργοί -και δεν είναι και λίγα- προτού αναφερθούμε σε άλλα κυβερνητικά στελέχη.

Το καρέ του άκρατου νεοφιλελευθερισμού: Άδωνις Γεωργιάδης, Άκης Σκέρτσος, Γιώργος Γεραπετρίτης και Στέλιος Πέτσας

Ο κ. Πέτσας στις 25/8/21, για να δικαιολογήσει την κυβερνητική απόφαση να αποκλειστούν οι ανεμβολίαστοι πολίτες από τα δωρεάν τεστ του ΕΟΔΥ, είχε μιλήσει για «τζαμπατζήδες» και χωρίς ίχνος ντροπής είχε πει ότι «το να χάσει κανείς το εισόδημά του είναι ένα πολύ ισχυρό κίνητρο για να κάνει το εμβόλιο» (θυμίζουμε ότι και η Ντόρα Μπακογιάννη είχε χαρακτηρίσει «ψεκασμένους» όσους δεν ήθελαν να κάνουν το εμβόλιο). Ο κ. Πέτσας, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος κι όταν άρρωστοι από τον κορωνοϊό πέθαιναν εκτός ΜΕΘ γιατί δεν υπήρχαν, είπε πως «αν ακούγαμε τον ΣΥΡΙΖΑ θα είχαμε πετάξει εκατομμύρια για ΜΕΘ». Η νεοφιλελεύθερη λογική του θεωρεί ότι είναι πεταμένα λεφτά τα λεφτά που δίνονται για τη σωτηρία των ανθρώπων.

Και ο κ. Σκέρτσος, όμως, στην ίδια ακριβώς λογική και σε αυτό το θέμα, λες κι ο ένας συμπληρώνει τον άλλον. «Δεν υπάρχει λόγος να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα υγείας, γιατί μετά την πανδημία θα εκλείψει ο λόγος να έχουμε πάρα πολλές ΜΕΘ», είχε πει.

Για τις ΜΕΘ, όμως, συναγωνίζονταν στην κυβέρνηση ποιος θα πει την πιο ανάλγητη ατάκα και σε μία από τις κορυφαίες θέσεις είναι προφανώς και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης που είχε πει «αν είχαμε 5.000 ΜΕΘ θα είχαμε και πιο πολλούς θανάτους, γιατί στις ΜΕΘ η θνητότητα είναι μεγαλύτερη». Κι όμως είναι υπουργός και θεωρείται και ο… σοφός της κυβέρνησης!

Φυσικά δεν μπορούμε να αφήσουμε απέξω τον μετρ του είδους Αδωνι Γεωργιάδη, μόνο που δεν είναι δυνατόν να γράψουμε όλα όσα έχει πει, γιατί θέλει ένα βιβλίο μόνος του ο άνθρωπος. Πριν από δέκα μέρες είπε πως ο «φετινός χειμώνας θα είναι ο χειρότερος από το 1942». Το 1942, οπότε χιλιάδες άνθρωποι πέθαιναν μέσα στην Κατοχή από την πείνα και ξεπάγιαζαν από το κρύο εκείνο τον βαρύ χειμώνα.

Υπουργός να σου τύχει, που, αντί να σκύψει το κεφάλι να βρει λύσεις για να βοηθήσει ουσιαστικά τον κόσμο μας, προειδοποιεί ότι θα μπορεί και να πεθάνουμε από την πείνα και το κρύο. Υπουργός που εξύμνησε την περασμένη Κυριακή τους Γερμανούς ακόμη μία φορά ότι μας έσωσαν με τα Μνημόνια, παρότι οι ίδιοι οι Γερμανοί ζήτησαν συγγνώμη (Μέρκελ) για τα δεινά που μας προκάλεσαν!

Ο ίδιος είχε πει επίσης για όσους δεν ήθελαν να εμβολιαστούν το απίθανο «να μη σώσουν!», ενώ είχε υποστηρίξει ότι «είναι επιζήμια για την οικονομία η προστασία της πρώτης κατοικίας» σε μια περίοδο που χιλιάδες ιδιοκτήτες αγωνιούσαν να μη χάσουν το σπίτι τους!

«Νεκροθάλαμοι» οι ΜΕΘ για τον Παπαδημητρίου

Ο βουλευτής Μπάμπης Παπαδημητρίου τον Νοέμβριο του 2021 χαρακτήρισε τις διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ «ψευδοπρόβλημα» και στη συνέχεια παρουσίασε τις ΜΕΘ ως… νεκροθαλάμους. «Πήγατε και ανακαλύψατε ένα ψευδοπρόβλημα, ότι κάποιοι διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ. Γνωρίζετε πως κάποιος μπαίνει στη ΜΕΘ όταν έχει χάσει κάθε ελπίδα, σαν να τον παραδίδει στον Θεό και πριν τον παραδώσει, τον βάζει στη ΜΕΘ».

Ο βουλευτής Μπάμπης Παπαδημητρίου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This