Έτοιμη για όλα η κυβέρνηση: Προαναγγείλει ακόμα και διακοπές ρεύματος!

Ο Κώστας Σκρέκας δεν παραδέχεται το πρόβλημα, αλλά μιλά για... δελτίο

Must Read

Όλα είναι ανοιχτά και όλα είναι στον «αυτόματο»! Αυτό μάς επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία δια στόματος, Κώστα Σκρέκα μάς είπε ότι, «τίποτα δεν αποκλείεται»!

Μπορεί οι πιθανότητες για διακοπές ρεύματος ή ρεύμα με το «δελτίο» κατά τη διάρκεια του δύσκολου χειμώνα που έρχεται να είναι «πολύ μικρές έως μηδαμινές», ανέφερε με νόημα ο Υπουργός Ενέργειας, αλλά υπάρχουν. «Στη ζωή και όταν μαίνεται ένας πόλεμος συμβατικός και ενεργειακός, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα, αλλά επαναλαμβάνω ότι είναι πολύ μικρές αυτές οι πιθανότητες, σχεδόν μηδενικές», τόνισε ο Κώστας Σκρέκας για το ενδεχόμενο να υπάρξουν διακοπές ρεύματος ή «ρεύμα με το δελτίο» προκειμένου να εξοικονομηθεί ενέργεια.

«Και στις αιχμές θα έχουμε ρεύμα και φυσικό αέριο και έχουμε κάνει ό,τι πρέπει ώστε η Ελλάδα να μην έχει μεγάλο κίνδυνο να έχουμε “δελτίο” όπως το λέτε εσείς», είπε ο Κώστας Σκρέκας. Σημείωσε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει το μικρότερο ρίσκο σε σχέση με την επάρκεια ενέργειας. Μάλιστα, έκανε γνωστούς τους στόχους της κυβέρνησης.

Αυτοί είναι οι στόχοι

  • Να διασφαλιστούν προσιτές τιμές ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις
  • Να ληφθούν ρυθμιστικές αποφάσεις για την αποσύνδεση της τιμής φυσικού αερίου από της ηλεκτρικής ενέργειας
  • Να διασφαλιστεί η επάρκεια εφοδιασμού

Παράλληλα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επιβεβαίωσε ότι η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος από την 1η Οκτωβρίου θα γίνει σε τρεις κλίμακες. Ο Κώστας Σκρέκας διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστεί η απορρόφηση του 90% με 94% των αυξήσεων και πως τα νοικοκυριά θα στηριχθούν ανεξαρτήτως εισοδήματος και εάν πρόκειται για κύρια ή μη κύρια κατοικία. Στον νέο μηχανισμό θα υπάρξουν τρεις κλίμακες με το μεγάλο ποσοστό των νοικοκυριών να βρίσκεται στην πρώτη κλίμακα και όσους έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση στην δεύτερη και την τρίτη. «Εκεί θα δίνουμε τη δυνατότητα  σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση εφόσον μειώσουν κατά 15% την κατανάλωση ενέργειας, όταν έρθει ο εκκαθαριστικός λογαριασμός να λάβουν μια επιπλέον επιδότηση που θα έρθει στον εκκαθαριστικό λογαριασμό από τον προμηθευτή τους», είπε ο Κώστας Σκρέκας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This