«Είναι γελοίο να μας κατηγορεί η Τουρκία για το μεταναστευτικό», δήλωσε ο Μητσοτάκης στο CNN

Για δύσκολο χειμώνα που έρχεται, μίλησε ο Πρωθυπουργός

Must Read

Στο CNN παραχώρησε συνέντευξη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου απάντησε στις κατηγορίες του Τούρκου προέδρου από το βήμα του ΟΗΕ για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» από την Ελλάδα στο μεταναστευτικό, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να κάνει λόγο για εξωφρενικούς ισχυρισμούς.

«Έχουμε σώσει δεκάδες χιλιάδες μετανάστες, σώσαμε πάνω 100 μόνο σήμερα, μεταξύ αυτών παιδιά… Το να κατηγορεί την Ελλάδα η Τουρκία, η οποία έχει εργαλειοποιήσει τους μετανάστες για πολιτικούς λόγους είναι απολύτως γελοίο. Το 2020 στον Έβρο η Τουρκία κινητοποίησε δεκάδες χιλιάδες μετανάστες για να περάσουν μέσω της Ελλάδας στην Ευρώπη. Έχουμε μια υποχρέωση να φυλάξουμε τα σύνορα μας, αλλά όποτε χρειάστηκε, βοηθήσαμε. Όποτε υπάρξει κάποιος άνθρωπος στη θάλασσα, θα τον διασώσουμε. Είμαι πραγματικά απογοητευμένος από αυτόν τον συνεχή πόλεμο ψευδών ειδήσεων από την Τουρκία. Είμαστε γείτονες, πρέπει να κάτσουμε να συζητήσουμε και να συνεργαστούμε, η Τουρκία έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει στο μεταναστευτικό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδωσε το τουρκικό κρεσέντο προκλήσεων σε εσωτερικούς λόγους και δήλωσε «η τουρκική κυβέρνηση αμφισβητεί την κυριαρχία των ελληνικών νησιών, με απαράδεκτους, εξωφρενικούς ισχυρισμούς. Πρέπει να ακολουθήσει το Δίκαιο της Θάλασσας. Ενθαρρύνουμε τη συζήτηση με την Τουρκία βάσει των αρχών του διεθνούς δίκαιου με πολιτισμένο τρόπο».

Αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ενεργειακής κρίσης, τονίζοντας ότι θα πρέπει να απορροφηθεί η ακρίβεια και να μπει ένα πλαφόν στις τιμές φυσικού αερίου και ότι στο στόχαστρο έχουν μπει τα υπερκέρδη εταιρειών με σκοπό το όφελος των περισσοτέρων.

Για τις κυρώσεις της ΕΕ έναντι της Ρωσίας, είπε ότι «έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας να τις συνεχίσουμε. Οι κυρώσεις λειτουργούν, αλλά θα πάρει χρόνο για να δούμε τις επιπτώσεις τους στη ρωσική οικονομία, αλλά θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι προστατεύουμε τους λαούς μας, τις επιχειρήσεις μας από το υψηλό κόστος ενέργειας».

Κατηγόρησε δε τη Ρωσία ότι εργαλειοποιεί την ενέργεια, το κόστος της οποίας έχει εκτιναχθεί στα ύψη και βλέπουμε τις επιπτώσεις σε όλο τον πλανήτη και τόνισε πως θα πρέπει να κρατήσουμε την ευρωπαϊκή συνοχή γιατί έρχεται δύσκολος χειμώνας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This