Έξαλλος ο Φίλης για τις εξωφρενικές δηλώσεις Θεοδωρικάκου: «Να σταματήσει να προκαλεί τη νοημοσύνη μας»

Επιχείρηση «με το μάτι στραμμένη στην επικοινωνία και την τηλεοπτική εξαργύρωση» το «ντου» της ΕΛ.ΑΣ. στην παλιά φοιτητική εστία στου Ζωγράφου

Must Read

Σε οργισμένο ύφος «απαντά» ο βουλευτής Α’ Αθήνας – τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Φίλης στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο για τις δηλώσεις που έκανε ο τελευταίος σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ, αναφορικά με τη χθεσινή αστυνομική επιχείρηση στη φοιτητική εστία του Ζωγράφου, τις οποίες, μάλιστα, χαρακτηρίζει «διάγγελμα»!

«Η επιχείρηση που οργάνωσε ο κ. Θεοδωρικάκος ήταν με το μάτι στραμμένη στην επικοινωνία και την τηλεοπτική εξαργύρωση» τονίζει, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Φίλης, ζητώντας να σταματήσει ο υπουργός «να προκαλεί τη νοημοσύνη μας» και να «ασχοληθεί με το οργανωμένο έγκλημα, αντί να νομοθετεί τον περιορισμό των διαδηλώσεων».

Ολόκληρη η δήλωση του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Σε συνέντευξη – διάγγελμα στην ΕΤ1, μιλώντας για την πρόσφατη αστυνομική επιχείρηση στη φοιτητική εστία Ζωγράφου, ο υπουργός κ. Θεοδωρικάκος ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι οι συγκεκριμένες εγκληματικές δραστηριότητες ήταν γνωστές τουλάχιστον τρία χρόνια. Με επαναλαμβανόμενες διαμαρτυρίες φοιτητών και των πρυτανικών αρχών το διάστημα αυτό. Το αμείλικτο ερώτημα λοιπόν είναι, γιατί η ΕΛΑΣ αμελούσε να παρέμβει; Και γιατί επέλεξε να το κάνει τώρα; Προφανώς για να συντηρήσει την κυβερνητική προπαγάνδα που διασύρει τα δημόσια ελληνικά πανεπιστήμια ως άντρα παρανομίας και εγκληματικότητας. Προφανώς για να ξαναζεστάνει, μέσω των φιλικών της ΜΜΕ, την ιδέα της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Η υποχρέωση της ΕΛΑΣ για άμεση επέμβαση, όπου και όποτε σημειώνεται εγκληματική δραστηριότητα σε οποιοδήποτε σημείο της Επικράτειας, είναι αυτονόητη. Ήταν δυνατή για παρόμοιες κακουργηματικές πράξεις (εφόσον αποδειχθεί ότι ευσταθούν) στα πανεπιστήμια και πριν καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο η κυβέρνηση ΝΔ, το 2019.

Αυτό έπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση με τη μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας για διακίνηση ναρκωτικών στο ΑΠΘ, με την επέμβαση στη Φοιτητική Εστία του ΕΚΠΑ και αλλού. Οι επιχειρήσεις αυτές ήταν έτσι σχεδιασμένες ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να κινδυνεύσουν ζωές των φοιτητών. Αντίθετα, αυτή που οργάνωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, με το μάτι στραμμένο στην επικοινωνία και την τηλεοπτική εξαργύρωση, έθεσε σε κίνδυνο φοιτητές αφού 30 μέτρα από το σημείο των πυροβολισμών ήταν συγκεντρωμένα πολλά νέα παιδιά που προσέρχονταν να δώσουν εξετάσεις.

Ας σταματήσει λοιπόν ο κ. Θεοδωρικάκος να προκαλεί τη νοημοσύνη μας. Ας ασχοληθεί με το οργανωμένο έγκλημα αντί να νομοθετεί τον περιορισμό των διαδηλώσεων (άδοξο βέβαια ήταν το τέλος του σχετικού νόμου Χρυσοχοΐδη, καθώς δεν εφαρμόστηκε ποτέ και η κυβέρνηση τον έκανε, κατά το λαϊκό, «γαργάρα»). Ας κοιτάξει καλύτερα την ανοχή που έδειξε χτες η ΕΛΑΣ στις ασχήμιες των χρυσαυγιτών στο Εφετείο και ας πάψει να συκοφαντεί τα δημόσια ελληνικά πανεπιστήμια. Αυτά που παρά το έλλειμμα χρηματοδότησης καταλαμβάνουν εδώ και χρόνια τις υψηλότερες θέσεις στις διεθνείς αξιολογήσεις.»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This